• Leverans från 3-5 vardagar
  • Öppet köp 30 dagar
  • Frakt från 79 kr till 99 kr
  • Fri frakt vid köp över 2999 kr *Ej skrymmande gods
  • Garanti 1 år på alla varor

Höns

Utrustning till höns spelar en viktig roll i att skapa en säker och bekväm miljö för dina fjäderfän samt underlätta deras skötsel och hantering. Här är några vanliga produkter för höns:

Foderautomat och fodertråg: Foderautomater och fodertråg används för att ge hönsen en lättillgänglig och ren plats att äta sitt foder på. De håller fodret organ...

Utrustning till höns spelar en viktig roll i att skapa en säker och bekväm miljö för dina fjäderfän samt underlätta deras skötsel och hantering. Här är några vanliga produkter för höns:

Foderautomat och fodertråg: Foderautomater och fodertråg används för att ge hönsen en lättillgänglig och ren plats att äta sitt foder på. De håller fodret organiserat och hjälper till att minska spill och slöseri.

Vattenautomat: En vattenautomat är en behållare som ger friskt vatten till hönsen. Den är utformad för att hålla vattnet rent och tillgängligt för hönsen hela tiden.

Hönshus: Ett hönshus är en skyddande struktur där hönsen kan söka skydd och vila. Det kan vara utrustat med sittpinnar, rede för äggläggning och säkra utrymmen för nattvila.

Hönsnät: Hönsnät används för att säkert inhägna hönsens område och förhindra att rovdjur kommer åt dem. Det hjälper till att skydda hönsen från faror och hålla dem på plats.

Hönsringar: Hönsringar används för att identifiera och spåra individuella höns. De är vanligtvis märkta med nummer eller färgkoder och fästs runt hönsens ben.

Lucköppnare till hönshus: En lucköppnare är en mekanism som kan programmeras för att automatiskt öppna och stänga hönshusets dörr. Det ger hönsen tillgång till uteområdet på dagtid och skyddar dem från rovdjur på natten.

Desinfektionsmedel mot ohyra som Virkon S: Desinfektionsmedel används för att bekämpa ohyra och för att hålla hönsens levnadsmiljö ren och fri från smittsamma sjukdomar.

Foderkvarn: En foderkvarn används för att mala foder till hönsen. Det gör det möjligt att blanda och skapa anpassade foderblandningar baserat på hönsens näringsbehov.

Värprede: Ett värprede är en plats där hönsen kan lägga sina ägg. Det kan vara utrustat med nästen och material som främjar hönsens äggläggning.

Äggkartonger: Äggkartonger används för att säkert förvara och transportera hönsens ägg. De finns i olika storlekar och material och hjälper till att hålla äggen skyddade.

Äggkläckningsmaskin: En äggkläckningsmaskin används för att kläcka hönsens ägg under kontrollerade förhållanden. Den reglerar temperaturen och luftfuktigheten för att maximera kläckningsframgången.

Ägglampa och ägglysningslampa: En ägglampa används för att belysa hönsens ägg för att kontrollera om de är befruktade eller för att undersöka äggens kvalitet. En ägglysningslampa används för att fastställa äggets fertilitet.

Kiselströ för fjäderfä: Kiselströ används som ett naturligt strömaterial i hönsens boende. Det hjälper till att absorbera fukt och kontrollera lukt samtidigt som det ger en bekväm och hygienisk miljö.

Fodertillskott till höns: Fodertillskott används för att komplettera hönsens diet och tillhandahålla nödvändiga näringsämnen och mineraler som kan vara bristfälliga i det vanliga fodret.

Nul Bid till höns: Nul Bid är ett desinfektionsmedel som används för att bekämpa och förebygga infektioner och parasiter hos höns.

Äggkorg: En äggkorg är en praktisk behållare för att transportera och förvara hönsens ägg. Den är vanligtvis tillverkad av hållbart material och har ett handtag för enkel hantering.

Ruvningsnäste: Ett ruvningsnäste är en speciell plats där hönsen kan ruva sina ägg för kläckning. Det ger en lugn och skyddad miljö för hönsen att kläcka sina kycklingar.

Frigångskoppel för fjäderfä: Ett frigångskoppel används för att ge hönsen möjlighet att utforska och beta på grönområden utan att kunna rymma.

  1. Tvättmaskin för ägg (Rotomaid): En tvättmaskin speciellt utformad för att rengöra och desinficera hönsens ägg på ett effektivt och hygieniskt sätt.

Dessa är några exempel på utrustning och produkter som används för att sköta höns. Att välja rätt utrustning är viktigt för att säkerställa hälsan och välbefinnandet hos dina fjäderfän samtidigt som du underlättar skötseln och hanteringen.

Information om skötsel av höns

Skötsel av höns är en givande och ansvarsfull uppgift som kräver omsorg och uppmärksamhet för att hålla dina fjäderfän friska och glada. Här är några viktiga aspekter att tänka på när det gäller att sköta höns:

Boende: Se till att hönsen har tillräckligt med utrymme i sitt hönshus eller hönsgård. Det bör vara välventilerat, skyddat från väder och rovdjur, och ha bekväma sittpinnar och reden för äggläggning.

Foder: Ge hönsen en balanserad kost med högkvalitativt hönsfoder. Det finns olika foderalternativ att välja mellan, inklusive pellets, krossat foder och spannmål. Komplettera också deras kost med grönsaker, frukt och eventuellt värprede för att uppfylla deras näringsbehov.

Vatten: Se till att hönsen alltid har tillgång till rent och friskt vatten. Använd vattenautomater eller vattenkopp för att undvika spill och hålla vattnet rent.

Rengöring: Håll hönsens boende rent genom regelbunden rengöring. Ta bort avföring, byt ut strömaterial och desinficera regelbundet för att minska risken för sjukdomar och ohyra.

Hälsa och sjukdomsförebyggande: Inspektera dina höns regelbundet för att upptäcka eventuella tecken på sjukdom eller obehag. Håll dem vaccinerade och vid behov kontakta en veterinär för råd och behandling.

Hantering: Hantera hönsen försiktigt och lugnt för att undvika onödig stress. Lär dig att korrekt och säkert lyfta och bära hönsen när det behövs.

Ägginsamling: Inspektera och samla in ägg dagligen för att undvika att de blir smutsiga eller skadas. Använd äggkartonger för att säkert förvara äggen.

Socialisering: Tillbringa tid med dina höns och främja en positiv relation med dem. Höns är sociala djur och mår bra av interaktion och stimulans.

Genom att ge rätt skötsel och omsorg kan du hjälpa dina höns att trivas och leva ett hälsosamt och lyckligt liv. Kom ihåg att fortsätta lära dig och forska om hönsens skötsel för att kunna erbjuda dem den bästa möjliga omsorgen.

Läs mer

Filter

Pris

0 kr - 30000 kr

Varumärke

Kampanjer

Visar 1 - 60 av 339 artiklar
Till toppen av sidan
Visar 1 - 60 av 339 artiklar