• Leverans från 3-5 vardagar
  • Öppet köp 30 dagar
  • Frakt från 79 kr till 99 kr
  • Fri frakt vid köp över 2999 kr *Ej skrymmande gods
  • Garanti 1 år på alla varor

DeLaval

DeLaval elstängsel, elaggregat, isolatorer, stängseltråd och andra stängselprodukter köper du på Bonden.se. Att använda elstängsel i lantbruket är ett effektivt sätt att hålla djur säkra och förhindra att de går vilse eller skadar sig. Här är en översikt av de olika komponenterna och tillbehören som används i samband med elstängsel och vad du bö...

DeLaval elstängsel, elaggregat, isolatorer, stängseltråd och andra stängselprodukter köper du på Bonden.se. Att använda elstängsel i lantbruket är ett effektivt sätt att hålla djur säkra och förhindra att de går vilse eller skadar sig. Här är en översikt av de olika komponenterna och tillbehören som används i samband med elstängsel och vad du bör tänka på när du monterar dem.

1. Elektriska nät till lantbruksdjur: Elektriska nät är effektiva för att avgränsa områden för dina djur. Nätet innehåller ledande trådar som ger en elektrisk stöt om djuret försöker korsa det. Se till att nätet är ordentligt spänt och hålls fritt från vegetation som kan kortsluta det.

2. Elaggregat till elstängsel: Elaggregatet genererar den elektriska pulsen som skickas genom stängseltråden eller nätet. Det finns olika typer av elaggregat, inklusive batteridrivna och nätanslutna modeller. Se till att aggregatet är korrekt anslutet och fungerar ordentligt för att säkerställa att stängslet är effektivt.

3. Grindhandtag: Grindhandtag används för att skapa passager genom stängslet som kan öppnas och stängas vid behov. Det är viktigt att grindhandtaget är isolerat för att förhindra att strömmen ledas genom det när det används.

4. Isolatorer: Isolatorer används för att isolera stängseltråden eller nätet från stängselposterna och andra ytor. De förhindrar att strömmen går förlorad genom markkontakt eller kontakt med icke-ledande material.

5. Skarvar till elstängseltråd: Skarvar används för att ansluta två bitar av stängseltråd. Se till att skarvarna är ordentligt säkrade och att strömmen kan flöda genom dem.

6. Stolpar till elstängsel: Stolparna fungerar som stöd för stängseltråden eller nätet. De måste vara korrekt installerade och ordentligt jordade för att säkerställa att strömmen kan flöda genom stängslet.

7. Stängseltestare: En stängseltestare används för att kontrollera att stängslet fungerar korrekt och att det levererar tillräcklig elektrisk stöt för att avskräcka djuren från att korsa det.

8. Stängseltråd: Stängseltråden är den ledande tråden som används i elstängsel. Se till att tråden är hel och ordentligt spänd.

Tillbehör till elstängsel:
Åskskydd används för att skydda elaggregatet mot skador vid åskoväder.
Hållare kombivinda används för att rulla upp och förvara stängseltråd.
Spole till stängseltråd används för att göra det enkelt att rulla ut tråden när du bygger eller reparerar stängslet.
Trådspännare används för att justera spänningen i stängseltråden.
Gripple-tången används för att fästa och spänna stängseltråden.
Stängselklubba används för att placera stolparna i marken.

När du monterar elstängsel är det viktigt att följa tillverkarens anvisningar noggrant. Se till att stängslet är ordentligt jordat och att det är tillräckligt spänt. Kontrollera regelbundet att all utrustning fungerar korrekt och att det inte finns några avbrott i stängseltråden. Ett korrekt installerat och underhållet elstängsel är en pålitlig metod för att hålla dina djur säkra och på plats.

Läs mer

Filter

Pris

25 kr - 7800 kr

Varumärke

Visar 1 - 60 av 158 artiklar
Till toppen av sidan
Visar 1 - 60 av 158 artiklar