• Leverans från 3-5 vardagar
  • Öppet köp 30 dagar
  • Frakt från 79 kr till 99 kr
  • Fri frakt vid köp över 2999 kr *Ej skrymmande gods
  • Garanti 1 år på alla varor

Stängsel

Elstängsel och stängsel till djur som kreatur, hästar, får och andra lantbruksdjur

Elstängsel och djurstängsel från Foga, Willab, DeLaval, Gallagher och Pulsara. Vi har även stängseltillbehör som elaggregat, stängseltråd. Köp på Bonden.se.

Vi erbjuder även andra tillbehör till stängsel som stängselaggregat, stängselstolpar, stängselnät, isolat...

Elstängsel och stängsel till djur som kreatur, hästar, får och andra lantbruksdjur

Elstängsel och djurstängsel från Foga, Willab, DeLaval, Gallagher och Pulsara. Vi har även stängseltillbehör som elaggregat, stängseltråd. Köp på Bonden.se.

Vi erbjuder även andra tillbehör till stängsel som stängselaggregat, stängselstolpar, stängselnät, isolatorer, grindhandtag, stängselverktyg, hönsnät, fårnät, elnät till får och höns mm. Vi har ett stort utbud från kända märken, allt för att du som kund ska få välja det du önskar.

Foga elstängselaggregat, stängseltråd, stängselstolpar och isolatorer 

Elaggregat Foga Techtronic och elstängseltråd som elband, elrep, eltråd och järntråd till djurstängsel köper du till de bästa priserna på Bonden.se. Elstängselaggregat för elstängsel till häst, kor, får, getter och mot vildsvin. Det finns stängselaggregat till korta stängsel och även till långa stängsel. Batteriaggregat och solcellsaggregat från Foga är väldigt populärt, perfekt då man inte har tillgång till ström. 

Elaggregat Foga, DeLaval, Gallagher och Willab

Elaggregat till elstängsel och stängsel från Foga, DeLaval, Gallagher och Willab  är populära och prisvärda stängselaggregat.

Foga elaggregat kallas för Techtronic och finns i flertalet modeller, 230 volt, 12 volt, batteriaggregat och solcellsaggregat. Köp ett foga elaggregat så kommer du garanterat bli nöjd och håller djuren inhägnade på ett säkert sätt.

Willab är experter på elstängselaggregat och erbjuder märken som Speedrite och Rutland. Kraftfulla och effektiva elaggregat till stängsel för kreatur, får, hästar, getter och andra bondgårdsdjur. Kombielaggregat kan anslutas till både 12 volt, batterier och till nätanslutning 230 volt.

Gallagher ett märke inom stängselaggregat som är kända över hela världen. Deras elaggregat passar till alla typer av stängsel, både långa och korta sträckor. Aggregaten är även en snygg design och en del av dem har avancerade funktioner som alarm och LCD-Skärmar där man kan få teknisk data över sitt elstängsel.

DeLaval är kända för deras kraftfulla aggregat och deras elaggregat kan anslutas till nätet 230 volt, batterier och till solcellspaneler. DeLaval stängselaggregat passar till både korta, mellan och väldigt långa stängselsträckor.

Elephant aggregat till djurstängsel är väldigt prisvärda elaggregat med hög prestanda. Väldigt populära till stängsel för hästar. Men passar så klart även till elstängsel för andra djur som kor, kreatur och får. Elephant elaggregat kan även kopplas till solceller och till batterier. Kopplas till batterier där man saknar 230 volt spänning, smidigt om hagen ligger långt ort från där man har ström.

Pulsara elstängselaggregat är kända för ganska låga priser på sina elaggregat. Deras aggregat passar främst till kortare stängsel och hagar.

Patura aggregat till kostängsel, häststängsel och fårstängsel. Patura erbjuder riktigt kraftfulla och stora elaggregat till extremt långa sträckor med elstängsel.

Tillbehör till elaggregat

Anslutningskablar mellan elaggregat och stängseltråd från Foga, DeLaval, Gallagher och Willab. Matarledning, jordkabel, strömkabel som kopplas mellan stängselaggregatet och stängseltråden, samt till jordspett i marken. Det finns även solceller som ansluts till batteridrivna elaggregat och till ett batteri. Det används i hagar där det inte finns tillgång till ström. Jordpsett är viktigt att använda sig av för att jorda elaggregat på ett bra sätt. Använd minst 3 st. jordspett till varje elaggregat för bästa effekt.

Elstängseltråd till hagen 

Elstängseltråd för inhägnad av hästar, kreatur, går, getter och andra djur. Vi erbjuder allt inom stängseltråd som järntråd, elrep, eltråd, järntråd, aluminiumtråd HT järntråd och andra typer av tråd till hagen. Elband och eltråd är vanligt till elstängsel för hästar. Järntråd, HT ståltråd och aluminium tråd används ofta till kreatur, får och getter mm.

Elstängselband och stängseltråd finns i olka bredder och diameter. De har även olika antal trådar i stängseltråden. Ju fler trådar och ju bredare och tjockare stängseltråd man använder, desto mindre motstånd blir det i tråden.  Ju mindre motstånd desto mer ström och längre stängselsträckor kan monteras upp. Järntråd High Tensile är en trippelgalvad och förstärkt järntråd för permanenta och långa stängsel. High Tensile tråd används främst till kreatursstängsel och fårstängsel.

Tillbehör till stängseltråd 

Det finns många olika tillbehör till elstängseltråd som trådspännare, Gripple skarvar, wirelås, uppsamlingsvinda, bandkarv, skarvbleck, trådskarv, anslutningskablar till elrep, elband och eltråd. Stängselfjäder finns också som är bra då man behöver sträcka upp sitt elstängsel. Använder man dessa stängselskarvar sparar man mycket tid och det blir även bra kontakt då man skarvar stängseltråden. Bra kontakt innebär att man ser till att mindre motstånd skapas i eltråden och strömmen kan lättare flyta igenom skarven. Uppsamlingvindor och upprullare, är smidiga att använda då man ska ta upp sitt elstängsel och rulla upp tråden.

Isolatorer till stängselstolpar och elstängsel 

Med en isolator isolerar man strömmen från eltråden mot marken. Det finns stängselisolatorer till alla typer av elstängseltråd. För att nämna några ringisolator, bandisolator, distansisolator, trådisolator, grindisolator, hörnisolator och repisolator. Isolatorerna skruvas eller spikas fas på en trästolpe, sedan trär man in stängseltråden genom isolatorn. Den absolut vanligaste och mest efterfrågade isolatorn är ringisolator. En ringisolator kan användas till många typer av stängseltråd som, järntråd, elrep, eltråd, elband mm.

Stängselnät, fårnät, elnät och sexkantnät som hönsnät 

Beroende på vilka djur man vill inhägna så väljer man rätt stängselnät. Elnät används ofta till får och höns. Sedan finns även fårnät i stål, som är extra hållbart och starkt. Fårnät med vridknut och ringlock används för att stängsel till får, getter mm.

Hönsnät finns både som hönselnät och hönsnät som inte ansluts till ett elaggregat. Sexkantnät är väldigt populärt till höns och andra fjäderfä. Med sexkant nät kan man bygga en hönsgård och även montera nätet på stängselstolpar och bygga en inhägnad för hönsen.

Vildsvinsnät, det finns även ett speciellt nät som är anpassat för att hålla vildsvinen borta från grödorna och åkermarken

Villa nät kan används runt en hustomt för att inhägna växter, träd med mera. Viltnät används för att spärra av områden mot vilt som rådjur, älg och andra vilda djur. Hundgårdsnät är helt enkelt ett bra nät att bygga hundgården med.

Elektriska nät för fjäderfä och höns finns också i färdiga paket. Där får man med allt från nätet, elaggregat, jordspett och anslutningskablar mm. Väldigt smidigt, bara att montera upp direkt för att inhägna hönsen på ett säkert sätt.

Fårelnät är också väldigt populärt, näten innehåller stolpar som andra elnät. Enkla elnät för får, där man bara slår ned stolparna och kopplar på ett stängselaggregat.

Kaninelnät finns också, ett nät som är anpassat till små husdjur. Ett bra sätt att låta sin kanin eller marsvin komma ut i friska luften och samtidigt vara trygga mot rovdjur.

Vargnät, elnät mot vargar är något Gallagher har utvecklat. Med de elnäten avskräcker man och håller oönskat besök borta från vargar.

Grindar, handtag och grindhandtag till elstängsel 

När man har en väg som går igenom elstängslet, vill man kunna öppna och stänga stängslet på ett enkelt sätt. Genom att ansluta stängseltråden till ett  grindhandtag som är isolerat, kan man snabbt öppna och stänga stängslet. Grindhandtaget krokar man bara av och på en grindisolator eller direkt på tråden i andra änden. Det finns många olika typer av fjädergrindar och handtag. För mindre öppningar och längre öppningar i sitt elstängsel.

Handtagen finns också för olika sorters stängseltråd som elband, eltråd, järntråd mm. Med en elgrind kan man köra igenom öppningen på vägen med en traktor, det är två stolpar som går ihop mellan stolparna. När man kör igenom med traktorn så öppnas dem enkelt åt sidorna och går utmed traktorn. Den vanligaste typen av elrepsgrind är ett handtag med et elastiskt elrep, som man kan sträcka från stolpe till stolpe.

Stängselstolpar för elstängsel till kor, hästar och får 

Det finns många olika sorter av stängselstolpar till djurstängsel. Vilken typ av stolpe man ska använda, beror på vilken typ av djur man ska inhägna och hur långa sträcka stängslet ska vara. Stängselstolpar från Foga, Willab, Gallagher, Octowood, Fyrås Trä och Transnaval kan du köpa här på Bonden.se

Långa stängsel som ska sitta uppe länge
Den klassiska trästolpen används till alla djur, som hästar, kreatur, får, getter och andra lantbruksdjur. En trästolpe är väldigt stabil och kraftig och är för stängsel som ska sitta uppe under lång tid. Det finns många olika tjocklekar på dessa stolpar. Några av de mest vanliga är de som har en diameter på mellan 5 cm till 75 cm. Till dessa stolpar använder man isolatorer, som man enklast skruvar in i stolparna. Ringisolator, bandisolator och repisolator är tre vanliga isolatorer. Octowwod och Fyrås tillverkar väldigt hållbara stängselstolpar, köp de mest efterfrågade dimensionerna hos oss.

Stängsel man enkelt kan flytta
Ska man ha ett stängsel som man vill flytta oftare, eller bygga om och forma. Ja, då ska man använda sig av mer lätthanterliga stolpar som man trycker ned i marken med foten. Exempel på stolpar som då används är plaststolpar, glasfiberstolpar och fjäderstålstolpar. Dessa stolpar har en tryckplatta nedtill, så man lätt kan trycka ned dem med foten. Dessa stängselstolpar har också färdiga isolatorer, vilket innebär att man kan trä eltråden genom stolpens hål. Stolparna är isolerade och förhindrar att strömmen leds ned i marken.  Plaststolpar, glasfiberstolpar och fjäderstålstolpar kan så klart även användas för långvariga stängsel, det beror lite på vilken sträcka och markens förhållande som stängslet är monterat på.

Läs mer

Filter

Pris

0 kr - 140000 kr

Varumärke

Kampanjer

Visar 1 - 60 av 1628 artiklar
Till toppen av sidan
Visar 1 - 60 av 1628 artiklar