• Leverans från 3-5 vardagar
  • Öppet köp 30 dagar
  • Frakt från 79 kr till 99 kr
  • Fri frakt vid köp över 2999 kr *Ej skrymmande gods
  • Garanti 1 år på alla varor

Bin

Utrustning för biodling är nödvändig för att effektivt och säkert kunna sköta bisamhällen och producera härlig honung. Här är några vanliga verktyg och utrustning som används inom biodling:

Biodlarkläder: Biodlarkläder är speciellt utformade för att skydda biodlaren från binas stick. Det inkluderar en biodlardräkt med huva och hatt, överdrag fö...

Utrustning för biodling är nödvändig för att effektivt och säkert kunna sköta bisamhällen och producera härlig honung. Här är några vanliga verktyg och utrustning som används inom biodling:

Biodlarkläder: Biodlarkläder är speciellt utformade för att skydda biodlaren från binas stick. Det inkluderar en biodlardräkt med huva och hatt, överdrag för att täcka kroppen och handskar. Dessa kläder hjälper till att minska risken för bi-stick och skyddar biodlaren under arbete i bikuporna.

Rökare: En rökkälla, vanligtvis en rökkanna, används för att skapa rök som används för att lugna bina. Röken gör att bina tror att det finns en skogsbrand och att de behöver förbereda sig för att lämna bikupan. Genom att använda rök kan biodlaren arbeta med bikuporna utan att störas av binas naturliga försvarsinstinkt.

Biredskap: Biredskap inkluderar verktyg som används för att öppna bikuporna och inspektera samhällena. Det kan vara en bikupa-lyft, bikupa-öppnare, bikupa-kniv och bikupa-borste. Dessa verktyg underlättar hanteringen av bikupor och gör det möjligt att kontrollera bisamhället och bina på ett säkert och effektivt sätt.

Honungsslungor: När det är dags att skörda honung används honungsslungor. En honungsslunga är en utrustning som används för att extrahera honungen från vaxkakor. Genom centrifugalkraften inuti slungan slungas honungen ut från vaxkakorna och samlas i en behållare för vidare bearbetning.

Biholkar: Biholkar är de strukturer där bisamhällena lever och producerar honung. Det finns olika typer av biholkar, som ramar och rutmönster, som möjliggör binas byggande av vaxkakor och honungsproduktion.

Bihusetillbehör: För att underlätta skötseln av bikuporna kan det vara användbart med bihusetillbehör som belysning, ventilationssystem, foderbehållare och vaxsmältare. Dessa tillbehör bidrar till att skapa en bekväm och optimal miljö för bisamhällena.

Att ha rätt utrustning för biodling är viktigt för att kunna ta hand om bisamhällen och producera högkvalitativ honung. Genom att använda biodlingsutrustning på rätt sätt kan biodlare hantera binas arbetsmiljö och säkerställa en framgångsrik och hållbar biodlingsverksamhet.

Läs mer

Filter

Pris

0 kr - 17900 kr

Varumärke

Visar 1 - 60 av 152 artiklar
Till toppen av sidan
Visar 1 - 60 av 152 artiklar