• Leverans från 3-5 vardagar
 • Öppet köp 30 dagar
 • Frakt från 79 kr till 99 kr
 • Fri frakt vid köp över 2999 kr *Ej skrymmande gods
 • Garanti 1 år på alla varor

Vedhantering

Köp allt inom vedhantering på Bonden.se. Vi erbjuder Faxes vedmaskiner som Faxes vedklyv, vedkap och vedtransportör, samt Bala Agris vedkombi. Hos oss kan du även köpa vedsäckar och tillbehör till vedsäckar som vippstativ, kanal för vedsäckar och stativ till vedsäckar.

Vedmaskiner (allmän information):

Vedmaskiner är redskap som används för at...

Köp allt inom vedhantering på Bonden.se. Vi erbjuder Faxes vedmaskiner som Faxes vedklyv, vedkap och vedtransportör, samt Bala Agris vedkombi. Hos oss kan du även köpa vedsäckar och tillbehör till vedsäckar som vippstativ, kanal för vedsäckar och stativ till vedsäckar.

Vedmaskiner (allmän information):

Vedmaskiner är redskap som används för att bearbeta ved och göra det lättare att hantera och förvara. Dessa maskiner är ovärderliga för dem som eldar med ved, eftersom de sparar tid och ansträngning. Det finns olika typer av vedmaskiner, och de tjänar olika ändamål i vedförberedelseprocessen. Här är några vanliga typer:

 • Vedklyvar: Vedklyvar används för att dela trästockar i mindre bitar, vilket gör det lättare att hantera och elda dem. Det finns olika storlekar och typer av vedklyvar, inklusive manuella och eldrivna modeller.

 • Vedkapar: Vedkapar är utformade för att såga vedstockar i önskad längd. De finns i olika utföranden, inklusive bordskapar och bärbara kapar.

 • Vedtransportörer: Vedtransportörer används för att flytta ved från en plats till en annan. De kan vara mekaniska eller manuella och förenklar processen att flytta stora mängder ved.

Faxes Vedmaskiner:

Faxes är ett företag som tillverkar ett brett utbud av vedmaskiner. Här är några exempel på deras produkter:

 • Faxes Vedklyv: Faxes vedklyv är en effektiv maskin som används för att dela trästockar i mindre bitar. Dessa maskiner finns i olika storlekar och kapaciteter, så att du kan välja den som passar dina behov bäst. För att använda Faxes vedklyv, placera trästocken på plattformen och aktivera maskinen. Var alltid noga med att följa säkerhetsanvisningarna när du använder en vedklyv.

 • Faxes Vedkap: Faxes vedkapar är konstruerade för att såga vedstockar i önskad längd. Dessa maskiner kan vara elektriska eller bensindrivna och finns i olika storlekar. För att använda en Faxes vedkap, placera veden på plattformen och såga igenom den. Kom ihåg att använda säkerhetsutrustning, inklusive skyddsglasögon, när du använder en vedkap.

 • Faxes Vedtransportör: Faxes vedtransportörer används för att effektivt flytta ved från en plats till en annan. De är utrustade med transportband som förenklar transporten av ved. Faxes vedtransportörer finns i olika längder och kan vara en ovärderlig resurs för att flytta stora mängder ved.

Bala Agri Vedmaskiner (Vedkombi):

Bala Agri är ett annat företag som erbjuder vedmaskiner, inklusive vedkombin. En vedkombi är en allt-i-ett-maskin som kan både klyva och såga ved. Denna typ av maskin är praktisk för dem som vill förenkla vedförberedelsen. Den fungerar genom att mata in veden i maskinen, där den klyvs och kapas till önskad storlek.

Material och Underhåll:

För att upprätthålla vedmaskiner och hålla dem i gott skick är det viktigt att följa några riktlinjer:

 • Rengör maskinerna regelbundet för att förhindra ansamling av träspån och smuts som kan påverka prestandan.

 • Smörj rörliga delar enligt tillverkarens rekommendationer för att undvika slitage och rost.

 • Kontrollera regelbundet om det finns trasiga eller slitna delar som behöver repareras eller bytas ut.

 • Följ alltid säkerhetsinstruktionerna när du använder vedmaskiner, inklusive användning av skyddsutrustning som skyddsglasögon och hörselskydd.

 • Förvara maskinerna på ett torrt och skyddat ställe när de inte används för att förhindra korrosion.

Vedmaskiner oumbärliga för dem som använder ved som värmekälla. De finns i olika typer och storlekar och kan göra vedförberedelseprocessen mycket enklare. Både Faxes och Bala Agri erbjuder kvalitetsmaskiner för detta ändamål. Genom att följa säkerhetsanvisningarna och sköta om maskinerna kommer de att vara till hjälp under många säsonger.

Läs mer

Filter

Pris

0 kr - 412525 kr

Varumärke

Visar 1 - 60 av 145 artiklar
Till toppen av sidan
Visar 1 - 60 av 145 artiklar