• Leverans Se leveranstid på varje produkt
 • Öppet köp 30 dagar
 • Frakt 89 kr - 149 kr
 • Fri frakt Över 2999 kr *Ej skrymmande gods
 • Varumärken Över 200 varumärken

Vedkapar

Faxes vedkap och vedkapsåg med hårdmetall klinga eller med kolstål klinga. Vi har alltid det rätta priset på Faxes vedkap. Köp redan idag.

Faxes Vedkap

Faxes är kända för att tillverka högkvalitativa vedmaskiner, och deras vedkapar är inget undantag. Dessa maskiner är utformade för att göra sågning av ved enklare och mer effektivt. Låt oss gå ...

Faxes vedkap och vedkapsåg med hårdmetall klinga eller med kolstål klinga. Vi har alltid det rätta priset på Faxes vedkap. Köp redan idag.

Faxes Vedkap

Faxes är kända för att tillverka högkvalitativa vedmaskiner, och deras vedkapar är inget undantag. Dessa maskiner är utformade för att göra sågning av ved enklare och mer effektivt. Låt oss gå igenom några viktiga aspekter av Faxes vedkap, inklusive teknisk data och underhåll.

Teknisk Data:

 • Effekt: Faxes vedkapar finns i olika modeller med olika effekt. Effekten kan variera från ca 1,5 kW (kilowatt) till 5 kW eller mer, beroende på modellen. Ju högre effekt, desto snabbare och mer effektiv sågning kan du förvänta dig.

 • Storlek: Storleken på Faxes vedkapar varierar också. Du kan hitta mindre, mer bärbara modeller som är lätta att flytta och lagra, och större stationära modeller som är perfekta för permanent användning i en verkstad eller garage.

 • Sågbladets diameter: Sågbladets diameter kan variera beroende på modellen. Det finns vanligtvis sågblad med diametrar på 200 mm till 700 mm eller mer. Ett större sågblad gör det möjligt att såga tjockare vedstockar.

 • Strömförsörjning: De flesta Faxes vedkapar är elektriska och kräver 220-230 volt strömförsörjning. Det är viktigt att säkerställa att din strömförsörjning är kompatibel med maskinens krav.

Användning

När du använder en Faxes vedkap, finns det några viktiga saker att tänka på:

 1. Säkerhetsutrustning: Använd alltid säkerhetsutrustning, inklusive skyddsglasögon och hörselskydd, för att skydda dig själv mot eventuella faror.

 2. Korrekta inställningar: Se till att sågbladet är ordentligt justerat och skarpt. Ett slött sågblad kan öka risken för olyckor.

 3. Stabilt underlag: Placera din Faxes vedkap på ett plant och stabilt underlag för att undvika ojämn sågning och för att maskinen inte ska tippa över.

 4. Målinriktning: Var noga med att placera vedstocken på sågplattformen så att du får önskad längd och precision i sågningen.

Underhåll

För att hålla din Faxes vedkap i bästa skick och säkerställa dess långvariga prestanda, bör du tänka på följande:

 • Rengör maskinen regelbundet för att förhindra ansamling av sågspån och smuts som kan påverka prestandan.

 • Smörj rörliga delar enligt tillverkarens rekommendationer för att förhindra slitage och rost.

 • Kontrollera sågbladets skärpa och byt ut det vid behov.

 • Inspektera elektriska kablar och kontakter för eventuell slitage och skada.

Att använda och underhålla din Faxes vedkap på rätt sätt kommer inte bara att förlänga dess livslängd utan också säkerställa att du får pålitliga resultat varje gång du använder den. Kom ihåg att följa tillverkarens rekommendationer och säkerhetsanvisningar noggrant för att undvika olyckor och skador.

Läs mer

Filter

Pris

21675 kr - 23000 kr

Varumärke

Visar 1 - 2 av 2 artiklar
Till toppen av sidan
Visar 1 - 2 av 2 artiklar