• Leverans från 3-5 vardagar
  • Öppet köp 30 dagar
  • Frakt från 89 kr till 149 kr
  • Fri frakt vid köp över 2999 kr *Ej skrymmande gods
  • Garanti 1 år på alla varor

Äggkläckningsmaskiner

Äggkläckningsmaskiner är innovativa och praktiska verktyg som används för att kläcka ägg under kontrollerade förhållanden. Dessa maskiner är särskilt användbara för uppfödare, hobbybrukare eller forskare som vill maximera kläckningsresultaten och öka effektiviteten i äggkläckningsprocessen. Låt oss utforska några framstående märken och deras ägg...

Äggkläckningsmaskiner är innovativa och praktiska verktyg som används för att kläcka ägg under kontrollerade förhållanden. Dessa maskiner är särskilt användbara för uppfödare, hobbybrukare eller forskare som vill maximera kläckningsresultaten och öka effektiviteten i äggkläckningsprocessen. Låt oss utforska några framstående märken och deras äggkläckningsmaskiner.

Willab äggkläckare är välkända för sin tillförlitlighet och prestanda. Deras äggkläckningsmaskiner är utformade med omsorg och är enkla att använda. De erbjuder olika modeller som passar olika behov och kapacitet. Willab äggkläckare är konstruerade med funktioner som temperaturkontroll, fuktighetsreglering och automatisk vridning av äggen för att skapa optimala kläckningsförhållanden.

Brinsea är ett erkänt märke inom äggkläckningsteknologi. Deras äggkläckningsmaskiner är kända för sin höga precision och pålitlighet. Brinsea erbjuder olika modeller med avancerade funktioner, som digitala kontroller, programmerbara inställningar och högsta kvalitet på materialen. Deras maskiner kan kläcka olika typer av ägg, från kycklingar till exotiska fåglar och reptiler.

River system är ett italienskt märke som specialiserar sig på äggkläckningsmaskiner. Deras maskiner är välkända för sin kvalitet, effektivitet och innovativa teknik. River system äggkläckningsmaskiner är utformade för att upprätthålla optimala förhållanden för kläckning, med noggrann temperatur- och fuktighetskontroll. Deras maskiner är också energieffektiva och erbjuder användarvänliga inställningar för att möta olika behov.

Novital covatutto är ett annat framstående märke inom äggkläckning. Deras äggkläckningsmaskiner är utformade för att ge bästa möjliga kläckningsresultat. Novital covatutto äggkläckningsmaskiner har en robust konstruktion och är utrustade med noggranna temperatur- och fuktighetskontroller. Dessa maskiner är lätta att använda och kan hantera olika äggstorlekar och arter.

Oavsett vilket märke du väljer, är äggkläckningsmaskiner en fantastisk investering för att öka dina chanser till framgångsrik äggkläckning. Med rätt maskin kan du skapa de optimala förhållandena för dina ägg och säkerställa en framgångsrik kläckningsprocess. Utforska olika märken, jämför funktioner och hitta den äggkläckningsmaskin som passar bäst för dina behov och förväntningar.

Att tänka vid äggkläckning

Placering
- Använd äggmaskinen i ett rum med temperatur mellan 20°C till 25°C.
- Ska inte utsättas för vind drag.
- Ska inte stå i direkt solljus.
- Placera maskinen på ett bord eller liknande, inte direkt på golvet.

Användning
- Sätt på produkten 2-4 timmar innan du placerar ägg i den.
- Detta för att temperaturen och luftfuktigheten ska bli rätt.
- Lägg sedan i äggen som måste vara befruktade.
- Maskinen ska fyllas med ägg som täcker minst 80% av äggfacken.

Luftfuktighet
- I bruksanvisningen står det hur mycket vatten man ska använda.
- Luftfuktighet kan mätas med en hydrometer som man kan köpa på nätet.
- Luftfuktighet kan vara vara mellan ca 35-45% för de flesta typer av ägg.
- Luftfuktighet de 2-3 sista dagarna bör vara något högre ca 50-65%.

Temperatur
- Man behöver inte ändra temperaturen förrän ca 3 dagar innan kläckningen.
- Förinställd temperatur är 37,7°C, vilket gäller för att kläcka de flesta ägg.
- Temperaturen justeras genom att trycka på + eller - knapparna.
- VIKTIGT. Håll INTE in knapparna + och - samtidigt, för då nollställs de förinställda temperaturvärdena. Detta går inte att återställa själv, utan maskinen måste skickas till tillverkaren.
- Temperaturen som står på displayen stämmer. Mät inte med en annan termometer, för den kommer inte stämma. Temperaturen mäts nämligen via en avancerad givare på flera punkter i äggmaskinen.

Vård av ägg
- Äggen som ska kläckas ska inte tvättas helt rena innan kläckning.
- Ägg har en naturlig yta och skydd som inte ska tvättas bort.
- Bara, borsta och torka försiktigt bort smutsen från äggen.
- Det är inte bra att kläcka smutsiga ägg, för att temperaturen och luftfuktigheten gör att det uppstår bakterier som kan skada embryot och göra att det avlider.
- Välj ägg med normalt utseende för respektive ras, missfärgade ägg och ägg som ser konstiga ut kan medföra att kläckningen misslyckas.
- Förvara äggen som ska kläckas i max upp till ca 7 dagar. Ju längre tid det går, så ökar risken för en misslyckas kläckning i maskinen.
- Äggen ska förvaras i temperatur mellan 15-19°C, rumstemperatur.
- Den spetsiga änden på äggen ska vara nedåt. Läs mer om det här på alternativ.nu.

Felsökning, varför kläcks inte äggen?
- Detta kan bero på flera saker.
- Äggen kan vara av dålig kvalitet eller för gamla.
- Äggen kan vara obefruktade
- Äggmaskinen står i för varmt eller för kallt rum.
- Äggen, embryot kan vara inavel inom fjäderfäflocken.
- Locket ska inte öppnas och stängas för mycket, då temperatur och luftfuktighet störs.
- Kan vara för låg eller hög temperatur inställd.
- Kan vara för låg eller hög luftfuktighet.

Var kan man hitta mer information om äggkläckning?
- På Alternativ.nu finns forum och mycket information om äggkläckning och olika fjäderfä mm.
- Se mer på www.alternativ.nu här.

Mer att tänka på då man använder en äggkläckningsmaskin

Att kläcka ägg i en äggkläckningsmaskin är en spännande process som kräver omsorg och uppmärksamhet för att uppnå bästa resultat. Här är några viktiga saker att tänka på då man använder en äggkläckningsmaskin:

  1. Äggkvalitet: Se till att använda färska och friska ägg för kläckningen. Ägg som är för gamla eller skadade kan ha sämre kläckningsresultat. Rensa äggen från smuts eller spill innan du placerar dem i maskinen.

  2. Rätt temperatur: Temperaturen är avgörande för en lyckad kläckning. Se till att äggkläckningsmaskinen är korrekt kalibrerad och att temperaturen hålls stabil. Vanligtvis är den optimala temperaturen för kycklingar 37,5 °C, men för andra arter kan det vara olika. Följ tillverkarens rekommendationer för bästa resultat.

  3. Luftfuktighet: Fuktigheten spelar en viktig roll för kläckningen. Kontrollera att fuktighetsnivån i maskinen är korrekt inställd enligt artens krav. För hönsägg ligger den rekommenderade fuktighetsnivån vanligtvis runt 50-60% under de första 18 kläckningsdagarna och höjs sedan till cirka 70% för resten av kläckningsperioden.

  4. Vridning av ägg: För en framgångsrik kläckning är det viktigt att äggen vrids regelbundet under kläckningsprocessen. Vissa äggkläckningsmaskiner har automatisk vridning, medan andra kräver att du manuellt vrider äggen flera gånger om dagen. Se till att äggen får jämn värme och luftcirkulation genom att vrida dem försiktigt.

  5. Ventilation: God ventilation är nödvändigt för att upprätthålla en frisk miljö inuti äggkläckningsmaskinen. Se till att maskinen har tillräcklig luftcirkulation för att undvika överdriven fuktighet och dålig luftkvalitet.

  6. Notera kläckningsdatum: Var noga med att notera det förväntade kläckningsdatumet för varje sats av ägg du placerar i äggkläckningsmaskinen. Detta hjälper dig att övervaka kläckningsprocessen och identifiera eventuella avvikelser eller problem.

  7. Undvik störningar: För att maximera kläckningsframgången är det viktigt att undvika onödig störning eller manipulation av äggen under kläckningsperioden. Öppna inte maskinen i onödan eller flytta äggen runt i onödan, eftersom detta kan påverka kläckningsresultaten.

Genom att följa dessa riktlinjer och vara noggrann och tålmodig kan du öka dina chanser till en framgångsrik äggkläckning. Kom ihåg att varje äggkläckningsmaskin kan ha specifika instruktioner och rekommendationer från tillverkaren, så se till att läsa och följa dessa för bästa möjliga resultat.

Läs mer

Filter

Pris

25 kr - 22800 kr

Varumärke

Kampanjer

Visar 1 - 60 av 65 artiklar
Till toppen av sidan
Visar 1 - 60 av 65 artiklar