• Leverans Se leveranstid på varje produkt
  • Öppet köp 30 dagar
  • Frakt 89 kr - 149 kr
  • Fri frakt Över 2999 kr *Ej skrymmande gods
  • Varumärken Över 200 varumärken

Senskydd

Senskydd till hästar är en viktig typ av skyddsutrustning som syftar till att skydda hästens senor och ligament. Dessa är avgörande för att hästen ska kunna utföra rörelser på ett säkert sätt och undvika skador. I denna text kommer vi att utforska materialen som används, användningsområden, viktiga överväganden och även belysa varumärket Hansbo ...

Senskydd till hästar är en viktig typ av skyddsutrustning som syftar till att skydda hästens senor och ligament. Dessa är avgörande för att hästen ska kunna utföra rörelser på ett säkert sätt och undvika skador. I denna text kommer vi att utforska materialen som används, användningsområden, viktiga överväganden och även belysa varumärket Hansbo Sport.

Material: Senskydd till hästar tillverkas med material som ger stötdämpning och skydd för hästens senor och ligament. De vanligaste materialen inkluderar:

  • Neopren: Detta är ett vanligt material på grund av sin förmåga att erbjuda god stötdämpning och flexibilitet. Neopren är mjukt och bekvämt för hästen att bära samtidigt som det ger skydd för senorna.
  • Gel: Vissa senskydd innehåller gel-fyllning som ger extra stötdämpning och komfort. Gelen formar sig efter hästens ben och ger optimal passform och skydd.
  • Elastan: Senskydd gjorda av elastan eller liknande material ger utmärkt kompression och stöd. De formar sig efter hästens ben och ger maximal stötdämpning.
  • Skummaterial: Andra senskydd kan innehålla skummaterial som ger bra stötdämpning och komfort samtidigt som de är lätta och flexibla.

Användningsområden: Senskydd används vid olika aktiviteter för att skydda hästens senor och ligament samt för att ge extra stöd:

  • Träning och tävling: Senskydd används under träning och tävling för att minska risken för skador och överbelastning på senor och ligament under intensiva aktiviteter som hoppning, dressyr eller terrängritt.
  • Rehabilitering: Efter skador eller operationer kan senskydd användas för att ge kompression och stöd till skadade senor eller ligament och därigenom underlätta läkningsprocessen.
  • Transport: Senskydd används ofta under transport för att ge extra skydd och komfort för hästens ben under transportresor.

Vad man ska tänka på: När man väljer senskydd till hästar finns det flera faktorer att överväga för att säkerställa att de är lämpliga och effektiva:

  • Storlek och passform: Senskydden bör vara i rätt storlek för att passa hästens ben korrekt och erbjuda optimalt skydd och komfort. För stora eller för små skydd kan inte ge nödvändig skyddsnivå.
  • Rätt material: Valet av material beror på hästens behov och användning. För mer aktiv användning och extra stötdämpning kan gelbaserade eller elastiska senskydd vara att föredra.
  • Underhåll: Det är viktigt att följa tillverkarens anvisningar för rengöring och underhåll för att säkerställa att senskydden håller länge och fungerar optimalt.

Hansbo Sport: Hansbo Sport är ett väletablerat varumärke inom hästutrustning och erbjuder även senskydd till hästar. Varumärket är känt för att tillhandahålla högkvalitativa och innovativa produkter som uppfyller hästägares och ryttarnas behov. Senskydd från Hansbo Sport är konstruerade med material av hög kvalitet för att ge bästa möjliga stöd och skydd för hästens senor och ligament.

Sammanfattningsvis är senskydd en viktig del av hästutrustningen för att skydda hästens senor och ligament från skador, ge extra stöd och kompression samt underlätta rehabilitering vid behov. Valet av rätt material och storlek är avgörande för att säkerställa hästens välbefinnande och prestanda. Varumärket Hansbo Sport erbjuder pålitliga och högkvalitativa senskydd som möter kraven för hästägare och ryttare. Det är viktigt att alltid överväga hästens behov och rådfråga experter vid val av senskydd för hästar.

Läs mer

Filter

Pris

275 kr - 700 kr

Varumärke

Visar 1 - 6 av 6 artiklar
Till toppen av sidan
Visar 1 - 6 av 6 artiklar