• Leverans från 3-5 vardagar
  • Öppet köp 30 dagar
  • Frakt från 79 kr till 99 kr
  • Fri frakt vid köp över 2999 kr *Ej skrymmande gods
  • Garanti 1 år på alla varor

Får

Utrustning för får är avgörande för att underlätta hanteringen, vården och skyddet av dessa djur. Här är några vanliga produkter som används inom fårskötsel:

Halsremmar till får: Halsremmar används för att hantera och kontrollera fåren under olika situationer, som att leda dem eller hålla dem stilla vid behov. Dessa remmar är utformade för att ...

Utrustning för får är avgörande för att underlätta hanteringen, vården och skyddet av dessa djur. Här är några vanliga produkter som används inom fårskötsel:

Halsremmar till får: Halsremmar används för att hantera och kontrollera fåren under olika situationer, som att leda dem eller hålla dem stilla vid behov. Dessa remmar är utformade för att vara säkra och bekväma för fåren samtidigt som de ger en möjlighet att kontrollera djuret.

Lammbar: En lammbar är en viktig utrustning för att hålla lamm och får på plats under veterinärundersökningar, klippning, vaccinationer och andra behandlingar. Lammbarren är vanligtvis justerbara för att passa olika storlekar på djuren och är utformade för att ge både stöd och begränsning för att underlätta hanteringen.

Nappflaskor till lamm: Ibland behöver lamm extra näring och vård, särskilt om de inte kan dia sin mamma. Nappflaskor som är speciellt utformade för lamm kan användas för att mata dem med mjölk eller ersättning. Dessa flaskor har en napp som liknar fårens juver och gör det möjligt att mata lamm på ett kontrollerat sätt.

Baggförkläde: För att undvika oönskade betäckningar kan ett baggförkläde användas. Detta är en speciell klädsel som täcker baggens underkropp och förhindrar att hanen kommer åt fåren. Baggförkläden kan bidra till att kontrollera aveln och förhindra oönskade graviditeter hos tackorna.

Fårsax: Klippning av fårens ull är en viktig del av fårskötsel, och en fårsax används för att effektivt klippa och trimma ullen. Dessa saxar är utformade för att vara ergonomiska och säkra för både får och användaren.

Baggsele: En baggsele används för att hantera och kontrollera baggar under avels- och parningssäsongen. Denna utrustning möjliggör en säker och kontrollerad hantering av baggen för att undvika olyckor eller aggressivt beteende.

Lammupplivare: Ibland kan lamm födas svaga eller i behov av extra hjälp. En lammupplivare är en utrustning som används för att ge nödhjälp till nyfödda lamm. Den kan inkludera en kombination av uppvärmning, syrgasadministration och stimulans för att hjälpa lammet att överleva och återhämta sig.

Dessa är bara några exempel på utrustning och produkter som används inom fårskötsel. Det är viktigt att välja högkvalitativ och lämplig utrustning för att säkerställa att fåren och lammen får en bra miljö.

Herdestav till får: En herdestav används av fårägare eller herdar för att guida och kontrollera fårhjorden. Dessa stavar är vanligtvis tillverkade av trä eller metall och har en krok- eller krokliknande ände för att kunna styra flocken i önskad riktning.

Lammingivare: En lammingivare är en anordning som hjälper till att underlätta lamning hos får. Den kan användas för att hjälpa till att dra ut lammen under förlossningen eller för att ge extra stöd och assistans om en tacka har svårigheter vid födseln.

Lammvärmare: Lammvärmare är speciellt utformade värmemattor eller bås som ger en varm och trygg miljö för nyfödda lamm. Dessa värmare hjälper till att förhindra nedkylning och ger komfort för lammen under de första kritiska timmarna efter födseln.

Fårhalsrem: En fårhalsrem används för att kontrollera och leda fåret vid exempelvis klippning, skoning eller annan hantering. Dessa remmar är vanligtvis justerbara och kan fästas runt fårets hals för att ge en trygg och bekväm passform.

Fårgrimma: En fårgrimma är en annan typ av utrustning för att kontrollera och leda får. Den liknar en halsrem, men med en rem eller ett band som går över fårets nos eller ansikte för extra kontroll.

Betäckningssele: En betäckningssele används för att underlätta avelsprocessen hos får. Denna sele möjliggör en säker och kontrollerad hantering av baggen och hjälper till att undvika oönskade parningar.

Klövsax: Klövsaxar används för att trimma och vårda fårens klövar. En korrekt klövvård är viktig för att förebygga klövsjukdomar och obehag hos fåren. Klövsaxar är speciellt utformade för att klippa klövarna på ett effektivt och säkert sätt.

Lammnappflaska: En lammnappflaska är en speciell flaska med en napp som liknar ett fårs juver. Den används för att mata och ge mjölk eller ersättning till lamm som inte kan dia sin mamma eller behöver extra näring.

Färgblock, märkstift och märkspray: Dessa produkter används för att märka eller färgkoda får för identifiering och hantering. Färgblock, märkstift eller märkspray kan appliceras på fårets ull eller päls för att göra individuell märkning eller för att indikera specifik information såsom födelseår eller avelsstatus.

Dessa är exempel på utrustning och produkter som används inom fårskötsel för att underlätta hanteringen av får.

Läs mer

Filter

Pris

0 kr - 140000 kr

Varumärke

Visar 1 - 60 av 98 artiklar
Till toppen av sidan
Visar 1 - 60 av 98 artiklar