• Leverans från 3-5 vardagar
  • Öppet köp 30 dagar
  • Frakt från 89 kr till 149 kr
  • Fri frakt vid köp över 2999 kr *Ej skrymmande gods
  • Garanti 1 år på alla varor

Benskydd

Benskydd till hästar och annan skyddsutrustning för att skydda hästar

Benskydd till hästar är viktiga skyddsutrustningar som används för att skydda hästens ben och leder under träning, tävling och transport. Dessa skydd är utformade för att minimera risken för skador, belastning och slag mot benen. Här är en beskrivning av olika typer av bens...

Benskydd till hästar och annan skyddsutrustning för att skydda hästar

Benskydd till hästar är viktiga skyddsutrustningar som används för att skydda hästens ben och leder under träning, tävling och transport. Dessa skydd är utformade för att minimera risken för skador, belastning och slag mot benen. Här är en beskrivning av olika typer av benskydd till hästar, inklusive boots, damask, kotskydd, lindor och senskydd:

  1. Boots: Boots är oftast gjorda av tåligt material såsom neopren eller syntetiskt läder och är utformade för att skydda hästens hovar och kronrand från slag och skador. De ger stötdämpning och kan användas under ridning eller när hästen transporteras. Boots är lätta att sätta på och ta av och är ett populärt val för att ge snabbt skydd till hästens ben.

  2. Damask: Damask är en typ av benskydd som täcker hästens framben. Det är vanligtvis gjort av tåligt material som skyddar mot slag och stötar. Damask är utformat för att täcka och skydda benets framsida och är särskilt användbart vid hoppning eller när hästen riskerar att träffa hinder.

  3. Kotskydd: Kotskydd är designade för att skydda hästens bakben, särskilt om hästen har en tendens att sparka sig själv. Dessa skydd täcker kotleden och dess omgivning för att minimera risken för skador från slag eller skav. De är gjorda av robusta material och ger extra säkerhet under träning eller tävling.

  4. Lindor: Lindor är långa, elastiska bandage som används för att skydda och stabilisera hästens ben. De kan användas både på fram- och bakbenen och ger stöd till senor och leder. Lindor är användbara vid olika discipliner och kan även användas som extra stöd under rehabilitering.

  5. Senskydd: Senskydd fokuserar på att skydda hästens sensibla områden runt senor och ligament. Dessa skydd är utformade för att minska risken för överbelastning och skador på senor under högpresterande aktiviteter. De erbjuder ofta extra dämpning och kompression för att minska påkänningen på hästens ben.

Att använda lämpliga benskydd är avgörande för att bevara hästens hälsa och prestanda. Det är viktigt att se till att benskydden passar rätt, är ordentligt åtsittande och används på rätt sätt för att maximera skyddet. Valet av benskydd bör anpassas efter hästens aktivitetsnivå, individuella behov och hälsotillstånd. Samråd med en veterinär eller hästutrustningsexpert kan vara fördelaktigt för att välja rätt benskydd till hästen.

Läs mer

Filter

Pris

75 kr - 800 kr

Varumärke

Visar 1 - 45 av 45 artiklar
Till toppen av sidan
Visar 1 - 45 av 45 artiklar