• Leverans Se leveranstid på varje produkt
  • Öppet köp 30 dagar
  • Frakt 89 kr - 149 kr
  • Fri frakt Över 2999 kr *Ej skrymmande gods
  • Varumärken Över 200 varumärken

Redskap

Vid arbete med honung och biodling finns det ett brett utbud av redskap och utrustning som används för olika ändamål. Här är några av de vanligaste redskapen och deras funktioner:

  1. Avtäckningsgaffel: En avtäckningsgaffel är ett verktyg som används för att ta bort det vaxlock som täcker honungskakorna. Gaffeln har vassa taggar eller knivar so...

Vid arbete med honung och biodling finns det ett brett utbud av redskap och utrustning som används för olika ändamål. Här är några av de vanligaste redskapen och deras funktioner:

  1. Avtäckningsgaffel: En avtäckningsgaffel är ett verktyg som används för att ta bort det vaxlock som täcker honungskakorna. Gaffeln har vassa taggar eller knivar som skär igenom vaxet för att exponera honungen.

  2. Avvaxningsbord: Ett avvaxningsbord är en yta där avtäckta honungskakor placeras för att låta vaxet rinna av. Det är vanligtvis gjort av metall med lutande plan för att underlätta avtappning av vaxet.

  3. Fluster plast: Flusterplast är en typ av plastfolie som används för att täcka bina i bikupan och hjälper till att reglera temperaturen och fuktnivån i kupan.

  4. Biborste: En biborste är en borste med mjuka borst som används för att försiktigt borsta bort bin från honungskakor eller andra ytor utan att skada dem.

  5. Kläckningstub: En kläckningstub är en tubformad behållare där biodlaren kan placera ägg eller larver för att kläckas och utvecklas till bin.

  6. Bidrottningsmärkare: En bidrottningsmärkare är ett verktyg som används för att märka drottningen i en bikupa. Den har vanligtvis en färgad penna eller märkfärg för att göra det lätt att identifiera drottningen bland bin.

  7. Omlarvningshål: Omlarvningshål är små öppningar i en omlarvningsram där biodlaren kan placera larver för att flytta dem till nya vaxkakor för drottninguppfödning.

  8. Avtäckningskiv: En avtäckningskiv är en vass kniv eller skärverktyg som används för att avlägsna vaxlocket från honungskakor.

  9. Kupkniv: En kupkniv är en kniv med ett uppvärmt blad som används för att skära genom vaxet och separera honungskakor från ramarna.

  10. Ramlyftare: En ramlyftare är ett verktyg som underlättar att lyfta och hantera bina.

Vid biodling och framställning av honung används en mängd olika redskap och verktyg som underlättar arbetet och säkerställer effektiviteten i processen. Här är några av de vanligaste redskapen och verktygen som används inom biodlingsindustrin:

  1. Bikupa: Bikupan är själva hemmet för bina och utgör grundstommen i biodlingen. Det finns olika typer av bikupor, inklusive träkupor och kupor tillverkade av olika typer av plastmaterial. Bikupan ger bina en skyddad miljö där de kan bygga sina vaxkakor och producera honung.

  2. Rökkuvös: En rökkuvös är en behållare som används för att producera rök. Röken används för att lugna bina och hålla dem i schack under inspektioner och skötsel av bikupan. Rökkuvösen är vanligtvis tillverkad av metall och har ett handtag och en tratt som hjälper till att sprida röken jämnt.

  3. Bismokare: En bismokare är ett verktyg som används för att producera rök genom att bränna olika ämnen, såsom torra löv eller bark. Röken från bismokaren används för att lugna bina och göra dem mindre aggressiva under hantering och inspektion av bikupan.

  4. Bihandskar: Bihandskar är speciella handskar som används för att skydda biodlaren från binstick. Handskarna är vanligtvis tillverkade av läder eller gummi och täcker hela handen och handleden. De är nödvändiga för att minimera risken för binstick och skydda biodlarens händer.

  5. Bihuv: En bihuv är en huvudbonad som används för att skydda biodlarens huvud och ansikte från binstick. Bihuvan är vanligtvis tillverkad av tätvävd tyg eller nätmaterial för att förhindra att bin kommer åt biodlarens ansikte.

  6. Bihållare: En bihållare är ett verktyg som används för att enkelt transportera och hantera bikakor och ramar. Bihållaren gör det möjligt för biodlaren att arbeta med bikakor utan att störa bina eller skada honungen som samlats i kakan.

  7. Honungsslunga: En honungsslunga är ett centralt verktyg för att extrahera honung från bikakor. Honungsslungan är en roterande behållare där bikakor placeras, och när den roterar kastas honungen ut från vaxkakorna och samlas i behållaren. Detta gör det möjligt för biodlaren att samla in honungen utan att förstöra vaxkakorna.

  8. Honungspress: En honungspress används för att extrahera honung från vaxkakor genom att pressa ut honungen med hjälp av tryck. Pressen är vanligtvis tillverkad av rostfritt stål och har en sil för att separera honungen från vaxrester och andra partiklar.

Dessa är bara några exempel på de redskap och verktyg som används vid biodling och framställning av honung. Biodling är en noggrann och specialiserad verksamhet som kräver korrekt användning och underhåll av dessa verktyg för att säkerställa en effektiv och säker biodlingsprocess.

Läs mer

Filter

Pris

0 kr - 17900 kr

Varumärke

Visar 1 - 53 av 53 artiklar
Till toppen av sidan
Visar 1 - 53 av 53 artiklar