• Leverans Se leveranstid på varje produkt
  • Öppet köp 30 dagar
  • Frakt 89 kr - 149 kr
  • Fri frakt Vid köp över 2999 kr *Ej skrymmande gods
  • Varumärken Över 200 varumärken i sortimentet

Hönsgårdar

En hönsgård är en speciellt utformad och avgränsad utomhusyta där hönsen kan röra sig fritt och säkert. Här är några viktiga punkter att tänka på när det gäller hönsgårdar:

Storlek: En tillräckligt stor hönsgård är viktig för att hönsen ska ha tillräckligt med utrymme att ströva omkring, utforska och bete sig naturligt. Generellt sett bör du si...

En hönsgård är en speciellt utformad och avgränsad utomhusyta där hönsen kan röra sig fritt och säkert. Här är några viktiga punkter att tänka på när det gäller hönsgårdar:

Storlek: En tillräckligt stor hönsgård är viktig för att hönsen ska ha tillräckligt med utrymme att ströva omkring, utforska och bete sig naturligt. Generellt sett bör du sikta på minst 4 kvadratmeter per höna, men ju större desto bättre.

Avgränsning: En hönsgård bör vara ordentligt avgränsad för att förhindra att hönsen smiter ut och skydda dem från eventuella faror som rovdjur. Det kan göras med hjälp av hönsnät, hönsstängsel eller andra lämpliga material.

Skydd: För att skydda hönsen från rovdjur och yttre faror kan det vara lämpligt att täcka hönsgården med ett tak eller nät. Detta förhindrar att fåglar eller andra djur tar sig in och ger hönsen extra säkerhet.

Bostadsstrukturer: Förutom att ha tillgång till hönshuset bör hönsgårdar också ha skyddande strukturer som sittpinnar, reden och eventuellt en skyddad område för att ägna sig åt dammbadning.

Foder- och vattenområden: Se till att det finns tillräckligt med utrymme för fodertråg och vattenautomater inom hönsgården. Placera dem på ett lämpligt ställe där hönsen enkelt kan komma åt dem utan att de blir smutsiga eller spillda.

Berikning: För att främja hönsens välbefinnande kan du lägga till berikningselement i hönsgården, som klätterställningar, naturliga material att hacka på och gömma sig i, eller höna-vänliga växter att utforska.

Underhåll: Regelbundet underhåll av hönsgården är viktigt för att säkerställa att den är i gott skick. Kontrollera och reparera eventuella skador på staketet eller taket och se till att marken hålls ren och fri från överflödig avföring.

En välinrättad hönsgård ger hönsen en säker och skyddad utomhusmiljö där de kan röra sig fritt, utforska och bete sig naturligt. Genom att investera tid och omsorg i att skapa en lämplig hönsgård kan du främja dina höns hälsa, välbefinnande och lycka.

Läs mer

Filter

Pris

7275 kr - 13500 kr

Varumärke

Visar 1 - 4 av 4 artiklar
Till toppen av sidan
Visar 1 - 4 av 4 artiklar