Alarmsystem Elephant

Varningsskylt Elephant. Enkel och tydlig varningsskylt för ditt elstängsel med monteringshål i de två övre hörnen. Storlek: 24 x 10,5 cm.

Mer detaljer

Produkten har tyvärr utgått

2 079 kr

    Artikelnummer
    4002265
    Beskrivning

    Alarmsystem Elephant.

    Fungerar med alla elstängsel med spänningar på 0-10,000V. Håller dina djur inhängade och håller dig underättad om andra personer går in eller ut.

    Larmsystemet övervakar automatiskt spänningen i stängslet och larmar om den faller under 2000 volt.

    Kan monteras på i efterhand. Kan också användas för att varna för inbrott eller trasiga ledningar. Genom att placera larmsystemet i slutet av stängseltråden får man full överblick. Möjligt att ansluta till externt larm / siren.

     

    Alarmsystem

    Enkel, effektiv övervakning och alarmering av inhägnader för att säkerställa att dina djur inte rymmer, och för att skydda platser där du inte vill ha oönskade besökare.

    Larmsystemet är ett enkelt, billigt och mycket effektivt sätt att ge ett larm/meddelande. Det är konstruerat för att användas tillsammans med ett Elephant elstängsel och övervaka spänningen i varje enskild inhägnad eller område för att slå larm om spänningen faller under 2000 volt.

    Detta underlättar att hålla oinbjudna gäster undan från t.ex. en skymd plats på en företagstomt, antingen genom att ljuda en siren eller skicka någon annan form av meddelande dit det kan behövas via en potentialfri kontaktsats.

    Om du har problem att hålla dina djur inne därför att du har en stor inhägnad eller flera inhägnader som är förbundna sinsemellan, eller kanske därför att växtligheten är riklig eller tjock, är den idealiska lösningen att ansluta ett larmsystem till din inhägnad eller inhägnader, som övervakar att den nödvändiga spänningen hela tiden matas till din inhägnad. Larmsystemet kräver ingen särskild förkunskap för uppställning (se även under installation och kontroll), och i det flesta fall kan det installeras på mindre än tio minuter.

     

     

    Stöldskydd och hur larmsystemet fungerar

    Du bestämmer själv om du vill använda larmsystemet till att slå larm om du har inkräktare eller för att hålla din boskap inne, eller för någonting helt annat som du bör varnas om. Vad du än använder larmsystemet för, det fungerar genom att apparatens inbyggda ljudanordning avger ett "ylande" ljud om inhägnadens spänning faller under 2000 volt. Så snart spänningen stiger till över 2000 volt igen, upphör ljudanordningens signal. Larmsystemets kontrollampa blinkar så länge inhägnadens spänning är högre än 2000 volt och det finns mer än 5 volt kvar i de invändiga batterierna, varmed det tydligt anger att systemet är helt funktionellt.

    Anslutning av extra utrustning

    Larmsystemet har en inbyggd 84 dB ljudanordning; om denna inte är tillräcklig, eller om du vill placera din siren/larmanordning någon annanstans, har systemet möjligheten att ansluta en extern 6-volt siren. Dessutom kan många andra externa sirener, lampor och annan utrustning, som kan krävas för att larmsystemet ska ha maximal effekt, anslutas via det inbyggda potentialfria reläet.

    Uppbackning vid strömavbrott

    Larmet är försett med fyra 1,5-volt batterier (LR14), så att det fortfarande fungerar om elstängslets strömförsörjning skulle brytas eller upphöra till följd av ett allmänt strömavbrott. De fyra 1,5-volt batterierna har en livslängd på ca. 7-8 månader.

    Enkel installation och kontroll

    Larmsystemet är enkelt att installera och kräver ingen särskild kunskap. Det kan ställas upp inom tio minuter. När du har skruvat fast det på väggen, eller där var du vill ha det, behöver du bara dra en ledning från inhägnaden till larmsystemet, ansluta ledningen till en kontakt och ansluta den andra kontakten till en jordelektrod som har stuckits minst en meter djupt i marken. Så snart du har placerat de fyra 1,5-volt batterierna och kopplat på strömbrytaren är larmsystemet funktionellt. Larmsystemet kan anslutas antingen till själva stängslet eller till en valfri plats på inhägnaden. Om du ansluter den till änden av tråden kan du samtidigt kontrollera om en tråd har brustit. Den inbyggda sirenen avger ett larm så snart spänningen i inhägnaden faller under 2000 volt. De fyra 1,5-volt batterierna har en livslängd på 7-8 månader, så klistra eventuellt en lapp på larmsystemet så att du vet när batterierna ska bytas ut.

    Diskussion
    Frågor (0)

    Det finns inga frågor just nu


    Tack för din fråga! Den har skickats till vår support.
    Ställ en fråga
    Göm formulär

    30 andra produkter i samma kategori