• Leverans Se leveranstid på varje produkt
  • Öppet köp 30 dagar
  • Frakt 89 kr - 149 kr
  • Fri frakt Över 2999 kr *Ej skrymmande gods
  • Varumärken Över 200 varumärken

Foder & kosttillskott

Foder och kosttillskott till hundar är av yttersta vikt för att hålla våra fyrbenta vänner friska och glada. Låt oss ta en närmare titt på vad som är viktigt att tänka på när det gäller detta.

Foder: Foder till hundar finns i många olika varianter och det är viktigt att välja rätt typ av foder baserat på hundens ålder, storlek, hälsotillstånd o...

Foder och kosttillskott till hundar är av yttersta vikt för att hålla våra fyrbenta vänner friska och glada. Låt oss ta en närmare titt på vad som är viktigt att tänka på när det gäller detta.

Foder: Foder till hundar finns i många olika varianter och det är viktigt att välja rätt typ av foder baserat på hundens ålder, storlek, hälsotillstånd och livsstil. Det finns torrfoder, blötmat, råfoder och speciellt formulerade dieter för hundar med olika behov, som till exempel allergier eller känslig mage.

  • Torrfoder: Detta är det vanligaste foderformatet. Det är praktiskt och har en längre hållbarhetstid. Torrfoder kan bidra till att främja tandhälsa genom att minska plack och tandsten. Det finns torrfoder för olika åldrar och hälsotillstånd, som valpfoder, vuxenfoder och seniorfoder.

  • Blötmat: Blötmat, eller konserverad mat, innehåller hög vattenhalt och kan vara ett bra alternativ för hundar med tandproblem eller de som inte dricker tillräckligt med vatten. Det är också lockande för hundar med aptitproblem eller äldre hundar med nedsatt luktsinne.

  • Råfoder (BARF): Råfoder baseras på råa ingredienser som kött, ben, grönsaker och frukt. Det är en diet som försöker efterlikna hundens naturliga diet i vilt tillstånd. Det är viktigt att vara noga med att följa rätt riktlinjer och att vara medveten om risken för bakterieinfektioner.

Kosttillskott: Kosttillskott är produkter som läggs till hundens diet för att komplettera dess näringsbehov eller adressera specifika hälsoproblem. Det finns många olika kosttillskott tillgängliga på marknaden, men det är viktigt att rådfråga veterinären innan du ger något till din hund.

  • Omega-3-fettsyror: Dessa tillskott främjar en frisk hud och päls samt stödjer ledhälsa och immunsystemet.

  • Glukosamin och kondroitin: Dessa tillskott är bra för hundar med ledproblem och kan bidra till att minska ledvärk och förbättra rörligheten.

  • Vitaminer och mineraler: Vid behov kan hunden behöva extra tillskott av vitaminer och mineraler för att uppfylla sina näringsbehov. Detta bör ske under veterinärens övervakning för att undvika överdosering.

Vad man ska tänka på:

  • Konsultera en veterinär: Innan du ändrar din hunds kost eller ger några kosttillskott, var noga med att konsultera en veterinär. De kan ge råd baserat på din hunds unika behov och hälsotillstånd.

  • Läs noggrant på förpackningen: Varje foder eller kosttillskott har specifika doseringar och användningsanvisningar. Följ dessa för att säkerställa rätt intag och undvika överdosering.

  • Hälsoproblem: Om din hund har specifika hälsoproblem, som allergier, ledproblem eller matsmältningsbesvär, se till att välja foder och kosttillskott som är anpassade till dessa problem.

  • Balanserad diet: Se till att din hunds kost är balanserad och innehåller alla nödvändiga näringsämnen. Variera kosten för att ge en bredare spektrum av näringsämnen.

Foder och kosttillskott avgörande för hundens välmående. Valet av rätt typ av foder och kosttillskott, i samråd med veterinären, kan hjälpa till att främja en god hälsa, energi och ett långt och lyckligt liv för din älskade hund.

Läs mer

Filter

Pris

0 kr - 350 kr

Varumärke

Visar 1 - 19 av 19 artiklar
Till toppen av sidan
Visar 1 - 19 av 19 artiklar