• Leverans Se leveranstid på varje produkt
  • Öppet köp 30 dagar
  • Frakt 89 kr - 149 kr
  • Fri frakt Över 2999 kr *Ej skrymmande gods
  • Varumärken Över 200 varumärken

Sifferplatta

Sifferplattor eller halsmärken till kreatur är en vanlig syn på gårdar runt om i världen. Det är den där lilla plattan med nummer eller information som djuret bär runt halsen. Låt oss ta reda på mer om detta praktiska redskap.

Material:

Sifferplattor tillverkas oftast av material som plast eller metall, med en slags kedja eller band för att fä...

Sifferplattor eller halsmärken till kreatur är en vanlig syn på gårdar runt om i världen. Det är den där lilla plattan med nummer eller information som djuret bär runt halsen. Låt oss ta reda på mer om detta praktiska redskap.

Material:

Sifferplattor tillverkas oftast av material som plast eller metall, med en slags kedja eller band för att fästa den runt djurets hals. Plast är populärt på grund av sin lätthet och att det är rostfritt, medan metallplatser kan vara mer hållbara men tunga.

Användningsområden:

  • Identifiering: Halsmärken med sifferplattor används primärt för att identifiera varje djur individuellt. Genom att ha ett unikt nummer eller annan identifierande information på plattan blir det lätt att skilja djuren åt och hålla reda på deras hälsa, beteende och andra viktiga detaljer.

  • Hälsa och vård: Genom att ha individuella märken kan jordbrukaren eller djurvårdaren spåra varje djurs hälsotillstånd, medicinering och vaccinationer. Det blir också enklare att planera för förebyggande vård och rutinkontroller.

  • Spårbarhet: Förutom att underlätta vardaglig vård, hjälper märkningen med spårbarheten av djur. Det är särskilt användbart vid försäljning, utflyttning eller för att dokumentera djurets historia.

Vad man ska tänka på:

  • Kvalitet och hållbarhet: Det är viktigt att sifferplattorna och halsbandet är av hög kvalitet och tåliga. Djuren är ute i alla slags väder och aktiviteter, så utrustningen bör klara av detta utan att slitas ut snabbt.

  • Passform och komfort: Halsmärket ska sitta bekvämt runt djurets hals för att inte orsaka obehag eller skav. Det ska vara tillräckligt löst för att inte hindra andningen eller rörelsen.

  • Läsbarhet och tydlighet: Sifferplattans nummer eller information bör vara tydligt och läsbart. Det är viktigt för effektiv identifiering och spårbarhet.

Sifferplattor och halsmärken oumbärliga verktyg för att identifiera, spåra och vårda kreatur på gårdar och lantbruk. Dessa små detaljer underlättar för djurägare och vårdare att hantera en större mängd djur på ett strukturerat och ansvarsfullt sätt. Att välja rätt material och se till att utrustningen är bekväm och tålig är nyckelfaktorer för att använda sifferplattor på ett framgångsrikt sätt.

Läs mer

Filter

Pris

0 kr - 200 kr

Varumärke

Visar 1 - 24 av 24 artiklar
Till toppen av sidan
Visar 1 - 24 av 24 artiklar