• Leverans från 3-5 vardagar
  • Öppet köp 30 dagar
  • Frakt från 89 kr till 149 kr
  • Fri frakt vid köp över 2999 kr *Ej skrymmande gods
  • Garanti 1 år på alla varor

Grimma & Grimskaft

Grimma och grimskaft är som hästens personliga tillbehör - de är grunden för att interagera och hantera hästar i vardagen. Låt oss ta en närmare titt på dessa viktiga redskap, deras material, användningsområden och vad man bör tänka på när man använder dem.

Grimma och grimskaft utgör en viktig del av hästutrustningen. En grimma är en typ av huv...

Grimma och grimskaft är som hästens personliga tillbehör - de är grunden för att interagera och hantera hästar i vardagen. Låt oss ta en närmare titt på dessa viktiga redskap, deras material, användningsområden och vad man bör tänka på när man använder dem.

Grimma och grimskaft utgör en viktig del av hästutrustningen. En grimma är en typ av huvudbonad för hästar som täcker deras nos och kinder. Den är vanligtvis tillverkad av material som nylon eller läder. Grimman används för att guida, binda upp eller leda hästen. Den har öglor där grimskaftet fästs, vilket är det långa repet eller bandet som du håller i för att leda hästen.

Materialen som används för grimman och grimskaftet är viktiga för dess hållbarhet och komfort. Nylon är populärt på grund av sin hållbarhet och låga kostnad. Det är lätt att rengöra och torkar snabbt. Lädergrimma är mer traditionell och ger en klassisk look. Läder kräver dock mer underhåll och bör hållas torr för att undvika mögel och mjukhet.

Användningsområdena för grimma och grimskaft är många:

  • Ledning och kontroll: Grimskaftet fästs i grimman och ger ryttaren eller skötaren möjlighet att leda hästen på marken. Det är användbart för att guida hästen i stallet eller på väg till och från hagen.
  • Träning och övningar: Grimma och grimskaft används ofta vid markarbetsträning eller vid träning av unga hästar. Det hjälper till att etablera tydlig kommunikation och respekt mellan häst och människa.
  • Djursjukvård: Grimma används ofta för att hålla hästen stilla under veterinära eller hovslagarsessioner för att underlätta behandlingar och undersökningar.

När man använder grimma och grimskaft är det viktigt att tänka på hästens bekvämlighet och säkerhet:

  • Korrekt passform: Grimman bör vara korrekt anpassad till hästens huvud för att undvika skav eller obehag. Den ska inte sitta för löst eller för tight.
  • Rätt användning av tryckpunkter: Se till att grimskaftet inte drar åt för hårt vid hästens nosrygg eller kinder, då detta kan vara obehagligt för hästen och orsaka skada över tid.
  • Regelbunden inspektion och underhåll: Kontrollera regelbundet att grimma och grimskaft är i gott skick. Slitna eller trasiga delar bör ersättas för att säkerställa säkerheten.

Grimma och grimskaft grundläggande utrustning för hantering och kommunikation med hästar. Valet av material och korrekt användning är nyckeln för att säkerställa hästens bekvämlighet och säkerhet, samtidigt som de är effektiva verktyg för att guida och leda hästar i olika situationer.

Läs mer
Visar 1 - 60 av 95 artiklar
Till toppen av sidan
Visar 1 - 60 av 95 artiklar