• Leverans från 3-5 vardagar
  • Öppet köp 30 dagar
  • Frakt från 69 kr till 99 kr
  • Fri frakt vid köp över 2999 kr *Ej skrymmande gods
  • Garanti 1 år på alla varor

Britains

Leksakstraktorer från anrika Britains som grundades år 1893

Britains leksaker är superkända i hela världen för sina fina leksakstraktorer. De radiostyrda traktorerna är ju såklart favoriten bland deras leksakstraktorer. Barnen kan styra sin radiostyrda traktor med hjälp av en handkontroll. Barnen kan leka att de ska åka och hämta gödsel, mat ti...

Leksakstraktorer från anrika Britains som grundades år 1893

Britains leksaker är superkända i hela världen för sina fina leksakstraktorer. De radiostyrda traktorerna är ju såklart favoriten bland deras leksakstraktorer. Barnen kan styra sin radiostyrda traktor med hjälp av en handkontroll. Barnen kan leka att de ska åka och hämta gödsel, mat till djuren, lasta grus eller något annat skojigt. Leksakscity satsar på utvalda leksaker från Britains, leksakstraktorer som vi tycker är extra fina. Dessa leksakstraktorer är mycket lika de riktiga traktorerna från till exempel John Deere och New Holland. Det gör att det blir extra kul att leka och köra med dem. I vårt sortiment har vi de populära traktorerna i skala 1:32 från Britains. Dessa leksakstraktorer är tillverkade av metall och är således mycket hållbara för barnens lek. Traktorerna har avtagbar hytt som medför att barnen enkelt kommer åt att leka även inuti traktorn. Traktorerna har många fina detaljer både invändigt och utvändigt. De ser ut nästan som en riktig traktor. Kombinera gärna leksakstraktorerna med bondgårdsbyggnader och andra lantbruksleksaker i samma skala. I vårt sortiment erbjuder vi leksaksbondgårdar från Kids Globe i skala 1:32, perfekt för Britains traktorer så att barnen kan utfodra djuren i ladugården, med mera. Utöver de fina traktorerna har vi också hjullastare och grävmaskiner i skala 1:32. Dessa är av märket JCB som är ett gediget fabrikat av anläggningsmaskiner och entreprenadmaskiner.

Britains är ett engelskt bolag som är helt fokuserade på lanbruksleksaker. Britains grundades av William Britain redan år 1893. William och hans familj startade med att tillverka leksakssoldater av bly. De behövde bestämma hur stora leksaksfigurerna skulle vara och beslutade att tillverka leksakerna i skalan 1:32. Detta är en skala som fortfarande används av många leksakstillverkare som tillverkar modelltraktorer med mera. Idag finns det flera olika skalor på dessa leksaker och radiostyrda leksaksfordon brukar vara lite större, till exempel i skala 1:16.

När det första världskriget kom sjönk försäljningen av leksakssoldater av förklarliga skäl. Då började familjen Britain tillverka lantbruksleksaker. Det första lantbruksfordonet lanserades och så även Britains Model Home Farm med 30 stycken figurer och lantbruksdjur. År 1948 lanserade Britains den första leksakstraktorn. Det var vid denna tid som traktorer började bli vanligare i Sverige.  Den första traktorn som lanserades var 127F/128F Fordson Major. Britains sålde sedan fler och fler leksakstraktorer och traktorer blev deras mest sålda leksak. På 1950-talet blev plasten vanligare och Britains började då använda sig av nya tekniker för att tillverka vissa delar av leksakerna av stöttålig och hållbar plast. De första åren tillverkades endast traktormodeller av märket Ford. 1968 lanserades den första Massey Ferguson leksakstraktorn. Sedan har många traktormodeller lanserats och Britains följer alltid nyheterna bland riktiga traktorer. År 2008 lanserades den första radiostyrda leksakstraktorn och dessa kom att bli mycket populära. Britains har alltid haft ett nära samarbete med många traktortillverkare och tack vare detta har Britains kunnat tillverka leksakstraktorer som är så lika traktorerna i originalmodell. Leksakstraktorerna är extremt detaljerade och noggrant utformade. Nu har barn i flera generationer lekt med Britains leksakstraktorer och andra lantbruksleksaker och de är än idag minst lika populära bland barnen.

Läs mer

Filter

Pris

50 kr - 875 kr

Rek. ålder

3 år - 3 år

Varumärke

Visar 1 - 12 av 33 artiklar
Till toppen av sidan
Visar 1 - 12 av 33 artiklar