• Leverans Se leveranstid på varje produkt
  • Öppet köp 30 dagar
  • Frakt 89 kr - 149 kr
  • Fri frakt Vid köp över 2999 kr *Ej skrymmande gods
  • Varumärken Över 200 varumärken i sortimentet

Övrigt

Utrustning för grisuppfödning. Produkter som drivpaddel, Nul bid, trynbrems, drivsmällare, drivplatta, fläkband till gris, Fasthydral brustablett

Utrustning för Grisuppfödning

Utrustning för grisuppfödning spelar en avgörande roll för att skapa en effektiv och djurvänlig miljö. Denna fakta text kommer att belysa några av de viktiga produkterna...

Utrustning för grisuppfödning. Produkter som drivpaddel, Nul bid, trynbrems, drivsmällare, drivplatta, fläkband till gris, Fasthydral brustablett

Utrustning för Grisuppfödning

Utrustning för grisuppfödning spelar en avgörande roll för att skapa en effektiv och djurvänlig miljö. Denna fakta text kommer att belysa några av de viktiga produkterna inom grisuppfödning, inklusive drivpaddel, Nul bid, trynbrems, drivsmällare, drivplatta, fläkband till gris samt Fasthydral brustablett. Dessa produkter syftar till att underlätta dagliga uppgifter och främja en hälsosam utveckling för grisarna.

1. Drivpaddel:

Drivpaddlar är verktyg som används för att styra och leda grisar inom olika områden, som korridorer och lastområden. Dessa paddlar är vanligtvis gjorda av slitstarka material och är utformade för att vara lätta att hantera samtidigt som de ger effektiv styrning och rörelsekontroll för grisarna.

2. Nul bid:

"Nul bid" är en term som används för att beskriva en griskran där man använder en teknik där grisen kopplas upp och hängs upp under en kortare tid för att underlätta arbete som klippning av klor, utförande av veterinära inspektioner eller administrering av mediciner. Detta minimerar risken för skador för både gris och uppfödare.

3. Trynbrems:

En trynbrems är en anordning som används för att begränsa rörligheten av suggans huvud, vilket gör det möjligt för grisarna att dia utan att suggan rör sig för mycket. Detta underlättar för smågrisarna att amma utan störningar och minimerar risken för att suggan oavsiktligt skulle skada grisarna.

4. Drivsmällare:

En drivsmällare är ett verktyg som används för att skapa ljud och rörelse för att styra grisar inom ett visst område. Detta hjälper uppfödare att dirigera grisarna utan fysisk kontakt och skapar en effektiv och lugnande metod för att guida grisarna i rätt riktning.

5. Drivplatta:

Drivplattor används för att skapa en barriär och styra rörelsen av grisar. Dessa plattor är ofta portabla och kan snabbt sättas upp för att skapa temporära avgränsningar eller riktningar inom grisuppfödningsområdet.

6. Fläkband till Gris:

Fläkband för grisar är en typ av termoregleringsutrustning som hjälper till att hålla grisarna svala i varma förhållanden. Dessa band kan fästas på grisarna för att ge en kylningseffekt genom att avdunsta vatten. Det är särskilt användbart under sommarmånaderna för att minimera risken för överhettning.

7. Fasthydral Brustablett:

Fasthydral brustabletter är kosttillskott som innehåller nödvändiga mineraler och elektrolyter för att förhindra uttorkning och stödja hälsa och prestanda hos grisarna. Dessa brustabletter är en bekväm metod för att tillföra viktiga näringsämnen, särskilt under perioder av stress eller sjukdom.

Säkerhetsaspekter och Råd för Användning:

  • Utbildning: Uppfödare bör vara välutbildade i korrekt användning av utrustningen för att minimera risken för skador på både människor och grisar.

  • Regelbundet Underhåll: Det är viktigt att regelbundet inspektera och underhålla utrustningen för att säkerställa dess säkerhet och effektivitet.

  • Anpassning till Djurbehov: Varje utrustning bör användas med hänsyn till djurens behov och välfärd, och den bör vara anpassad efter den specifika miljön och situationen.

  • Förebyggande av Stress: Utrustningen bör användas på ett sätt som minimerar stress för grisarna, vilket främjar en lugn och hälsosam miljö.

Utrustning för grisuppfödning, från drivpaddlar till kosttillskott som Fasthydral brustablett, är viktiga verktyg för att främja effektivitet och djurvälfärd. Genom att använda innovativa och anpassade produkter kan uppfödare skapa en trygg och hälsosam miljö för grisarna, främja en hållbar uppfödning och säkerställa god hälsa och tillväxt för grisarna från födelse till slakt.

Läs mer

Filter

Pris

75 kr - 1700 kr

Varumärke

Visar 1 - 8 av 8 artiklar
Till toppen av sidan
Visar 1 - 8 av 8 artiklar