• Leverans från 3-5 vardagar
  • Öppet köp 30 dagar
  • Frakt från 89 kr till 149 kr
  • Fri frakt vid köp över 2999 kr *Ej skrymmande gods
  • Garanti 1 år på alla varor

Hönsringar

Hönsringar, även kända som märkringar, är små ringar som används för att märka och identifiera höns och andra fjäderfän. Dessa ringar är vanligtvis tillverkade av plast eller metall och placeras runt hönsens ben för att ge en permanent identifiering.

Hönsringar är användbara för uppfödare, lantbrukare och hönsägare av olika skäl. Genom att till...

Hönsringar, även kända som märkringar, är små ringar som används för att märka och identifiera höns och andra fjäderfän. Dessa ringar är vanligtvis tillverkade av plast eller metall och placeras runt hönsens ben för att ge en permanent identifiering.

Hönsringar är användbara för uppfödare, lantbrukare och hönsägare av olika skäl. Genom att tilldela varje höna en unik ring kan man enkelt skilja dem åt och identifiera dem individuellt. Detta är särskilt värdefullt vid uppfödning, när man behöver hålla reda på avkomman eller övervaka individuella höns för hälsokontroller eller medicinska ändamål.

Det finns olika typer av hönsringar tillgängliga, inklusive hönsringar i spiralform och hönsringar i form av band. Hönsringar i spiralform är flexibla och enkla att sätta på hönsens ben genom att man trycker på dem och vrider dem på plats. Dessa ringar är justerbara och kan passa olika storlekar av ben. Å andra sidan är hönsringar i form av band lite mer stela och kräver att man böjer dem för att sätta på dem. De kan ha en färdigställd design eller vara tomma för att manuellt skriva på identifieringsinformation.

För dvärghöns, som är mindre i storlek jämfört med vanliga höns, finns det särskilda dvärghönsringar som är mindre och lättare att passa på deras ben. Dessa ringar är specifikt utformade för att säkerställa att de inte är för stora eller klumpiga för dvärghönsens benstruktur.

Vid användning av hönsringar är det viktigt att säkerställa att de är korrekt monterade och inte orsakar obehag eller skada för hönsen. Ringarna bör vara tillräckligt lösa för att inte klämma eller begränsa blodcirkulationen i benet, men samtidigt tillräckligt fasta för att inte falla av eller flyttas av hönsens aktiviteter.

Hönsringar är ett användbart verktyg för att hålla reda på och identifiera höns individuellt. Genom att tilldela varje höna en unik ring kan man enkelt hantera deras hälsa, äggproduktion och avkomma. Oavsett om det är dvärghöns eller vanliga höns, finns det hönsringar som passar olika storlekar och behov. Var noga med att använda hönsringarna korrekt och säkert för att säkerställa hönsens välbefinnande och identifiering.

Våra ringar är enkla att använda och ger en permanent märkning för dina höns. Oavsett om du har vanliga höns eller dvärghöns, har vi ringar som passar olika storlekar och behov. Håll koll på dina höns på ett enkelt och effektivt sätt med våra pålitliga hönsringar.

Läs mer

Filter

Pris

25 kr - 100 kr

Varumärke

Visar 1 - 20 av 20 artiklar
Till toppen av sidan
Visar 1 - 20 av 20 artiklar