• Leverans från 3-5 vardagar
  • Öppet köp 30 dagar
  • Frakt från 79 kr till 99 kr
  • Fri frakt vid köp över 2999 kr *Ej skrymmande gods
  • Garanti 1 år på alla varor

Schabrak

Schabrak till hästar är en viktig del av hästutrustningen som inte bara tillför stil och färg, utan även komfort och skydd för hästen.

Material: Schabrak tillverkas i olika material för att möta olika behov och preferenser. De vanligaste materialen inkluderar bomull, fleece, ull, syntetiska tyger och gel. Bomullsschabrak är populära för sin and...

Schabrak till hästar är en viktig del av hästutrustningen som inte bara tillför stil och färg, utan även komfort och skydd för hästen.

Material: Schabrak tillverkas i olika material för att möta olika behov och preferenser. De vanligaste materialen inkluderar bomull, fleece, ull, syntetiska tyger och gel. Bomullsschabrak är populära för sin andningsförmåga och komfort. Fleece och ullschabrak ger extra värme och mjukhet. Syntetiska tyger erbjuder mångsidighet och enkel rengöring. Gelbaserade schabrak kan ha extra stoppning för att ge komfort och minska trycket under sadeln.

Användningsområden: Schabrak har flera användningsområden som bidrar till hästens välbefinnande och prestanda:

  • Kuddning: Schabrak används för att ge extra dämpning mellan hästens rygg och sadeln. Det hjälper till att minska trycket och friktionen, vilket är särskilt viktigt under längre ritter.

  • Skydd: Schabrak skyddar hästens rygg mot eventuell skav eller skador som kan orsakas av sadeln eller tränsen. Det fungerar som ett skyddande lager.

  • Stil och mode: Utöver funktionen är schabrak en del av hästens utrustning där ägare ofta väljer färger och mönster för att matcha stilen på sadel och andra tillbehör. Det ger också möjlighet att visa upp en ryttarens personliga stil och estetik.

Vad man ska tänka på: När du väljer och använder schabrak är det viktigt att tänka på flera aspekter:

  • Passform och storlek: Schabrak bör vara proportionerliga till hästen och sadeln för att ge bästa komfort och skydd. Det ska inte vara för stort eller för litet, och det bör täcka området under sadeln ordentligt.

  • Rengöring och underhåll: Schabrak behöver regelbunden rengöring för att undvika bakterietillväxt och dålig lukt. Tvätta dem enligt tillverkarens instruktioner och se till att de är helt torra innan du använder dem igen.

  • Undvik skav: Se till att schabraket inte skaver eller orsakar obehag för hästen. Inspektera regelbundet efter användning för eventuella tecken på skav och anpassa vid behov.

  • Val av material: Beroende på användningsområde och klimat bör du välja rätt material. Om du rider i varmt väder kanske ett bomullsschabrak är mer lämpligt medan ett fleece- eller ullschabrak kan vara bättre i kallare klimat.

Schabrak till hästar är en oumbärlig del av hästutrustningen som kombinerar funktion och stil. Att välja rätt schabrak för din häst är avgörande för att säkerställa att de är bekväma och skyddade under träning och ridning. Var noga med att regelbundet rengöra och inspektera schabraket för att se till att det fortsätter att vara en pålitlig och bekväm del av hästens utrustning.

Läs mer

Kategorier Dölj

Filter

Pris

275 kr - 550 kr

Varumärke

Visar 1 - 32 av 32 artiklar
Till toppen av sidan
Visar 1 - 32 av 32 artiklar