• Leverans från 3-5 vardagar
  • Öppet köp 30 dagar
  • Frakt från 79 kr till 99 kr
  • Fri frakt vid köp över 2999 kr *Ej skrymmande gods
  • Garanti 1 år på alla varor

Körning Longering

Produkter för körning och longering till hästar. Det är viktigt att ha rätt utrustning för att träna och utveckla hästen i dessa två discipliner.

1. Körning: Körning är en disciplin där hästen drar en vagn, kärra eller liknande. För detta ändamål behöver man en uppsättning speciell utrustning.

  • Körsele: Körsele är en central del av körnings...

Produkter för körning och longering till hästar. Det är viktigt att ha rätt utrustning för att träna och utveckla hästen i dessa två discipliner.

1. Körning: Körning är en disciplin där hästen drar en vagn, kärra eller liknande. För detta ändamål behöver man en uppsättning speciell utrustning.

  • Körsele: Körsele är en central del av körningsutrustningen. Den är tillverkad av starkt och hållbart läder eller syntetiska material och utformad för att fördela trycket jämnt över hästens kropp när den drar vagnen. Det är viktigt att säkerställa att selen är korrekt anpassad för att undvika skav och skador på hästen.

  • Körhuvudlag: Körhuvudlaget liknar ett traditionellt träns men är speciellt utformat för att användas i körning. Det inkluderar bettlag och tränslinor som används för att styra och kommunicera med hästen under körning.

  • Körpiska: En körpiska är ett användbart hjälpmedel för att ge extra vägledning och signaler till hästen. Den är vanligtvis tillverkad av läder och har en längd som gör att föraren kan nå hästen från vagnen.

Användningsområden för körningsutrustning: Körning används för allt från tävlingar till transporter och är en viktig färdighet inom hästsport. Att ha rätt utrustning är avgörande för en säker och effektiv körupplevelse.

Vad man ska tänka på: För att säkerställa säkerhet och välbefinnande för både häst och förare är det viktigt att utrustningen är i gott skick och korrekt anpassad till hästens storlek och form. Regelbunden inspektion och underhåll är avgörande för att se till att all utrustning är i god ordning.

2. Longering: Longering är en träningsteknik där hästen arbetar i en cirkel runt föraren i en lina eller longe. Det finns också specifik utrustning för denna disciplin.

  • Longelina: Longelinan är en lång, stark lina som fästs vid hästens träns och används för att leda och styra hästen under träning. Den är vanligtvis gjord av rep eller liknande material som ger tillräcklig kontroll över hästen.

  • Longegjord: En longegjord är ett bälte eller sele som fästs runt hästens midja och används för att säkra longelinan. Den är utformad för att inte skada hästen och ge den rörelsefrihet under träningen.

  • Longeringssystem: Det finns olika typer av longeringssystem, som pessoa och kapson. Dessa system används för att variera träningen och utöka hästens rörelseomfång.

Användningsområden för longeringsutrustning: Longering är en viktig del av hästträning och används för att träna och stärka hästen samt för att förbereda den för ridning. Det ger hästen möjlighet att arbeta i en större cirkel och utveckla muskler och kondition.

Vad man ska tänka på: När man använder longeringsutrustning är det viktigt att hästen är ordentligt tränad för att förstå kommandon och respektera gränserna. Det är också viktigt att vara uppmärksam på hästens kroppsspråk för att undvika överansträngning och obehag.

En korrekt och lämplig utrustning avgörande för effektiv träning inom körning och longering. Det är viktigt att investera i högkvalitativ utrustning som är anpassad till hästens behov och att använda den på ett ansvarsfullt sätt för att säkerställa både hästens och förarens säkerhet och välbefinnande. Regelbunden kontroll och underhåll av utrustningen är en viktig del av hästskötseln.

Läs mer

Filter

Pris

25 kr - 1900 kr

Varumärke

Visar 1 - 11 av 11 artiklar
Till toppen av sidan
Visar 1 - 11 av 11 artiklar