• Leverans Se leveranstid på varje produkt
  • Öppet köp 30 dagar
  • Frakt 89 kr - 149 kr
  • Fri frakt Vid köp över 2999 kr *Ej skrymmande gods
  • Varumärken Över 200 varumärken i sortimentet

Gjordar

Gjordar är som bälten för hästar. De är en nödvändig del av utrustningen när du rider och är viktiga för att hålla sadeln på plats och säkerställa att hästen och sadeln är bekväma under ridningen.

Materialen i gjordar varierar och valet av material beror på användningsområdet och hästens behov. Vanliga material inkluderar läder, neopren, syntet...

Gjordar är som bälten för hästar. De är en nödvändig del av utrustningen när du rider och är viktiga för att hålla sadeln på plats och säkerställa att hästen och sadeln är bekväma under ridningen.

Materialen i gjordar varierar och valet av material beror på användningsområdet och hästens behov. Vanliga material inkluderar läder, neopren, syntetiska tyger och bomull. Lädergjordar är populära för sin hållbarhet och klassiska look, medan neopren är mjukt och flexibelt, vilket kan vara skonsamt för hästens mage. Syntetiska material är lätta att rengöra och underhålla.

Användningsområden för gjordar är många. Förutom att hålla sadeln på plats, hjälper de till att balansera sadeln och fördela trycket över hästens rygg. Det finns olika typer av gjordar för olika discipliner. Till exempel, dressyrgjordar är längre för att fördela trycket jämnt över magen, medan korta sadelgjordar används inom hoppning för att ge mer rörelsefrihet för hästen.

När du väljer en gjord är det viktigt att tänka på hästens komfort och passform. Gjorden ska vara tillräckligt tight för att hålla sadeln på plats, men inte för tight så att den orsakar obehag för hästen. Kontrollera regelbundet gjorden för slitna eller skadade delar och se till att spännen och fästen är i gott skick.

En annan viktig faktor att överväga är hästens känslighet. Vissa hästar kan vara extra känsliga kring magområdet och kan behöva extra mjuka eller speciellt utformade gjordar för att undvika skav och obehag. Det är också bra att rengöra gjorden regelbundet för att undvika hudirritation.

Så nästa gång du sadlar på din häst, tänk på gjorden som hästens bälte. Det är inte bara ett nödvändigt tillbehör, det är också en viktig del av att se till att både hästen och du har en bekväm och säker ridupplevelse.

Läs mer

Filter

Pris

25 kr - 1000 kr

Varumärke

Visar 1 - 20 av 20 artiklar
Till toppen av sidan
Visar 1 - 20 av 20 artiklar