• Leverans från 3-5 vardagar
  • Öppet köp 30 dagar
  • Frakt från 79 kr till 99 kr
  • Fri frakt vid köp över 2999 kr *Ej skrymmande gods
  • Garanti 1 år på alla varor

Bettutrustning

Bettskydd, bridong, kandarstång, parerstång och pessoa är alla viktiga utrustningsdelar inom hästvärlden som påverkar hästens bett och därmed kommunikationen och styrningen mellan ryttare och häst. I den här texten kommer vi att undersöka dessa utrustningsdelar, inklusive material, användningsområden, överväganden och även nämna varumärket Hansb...

Bettskydd, bridong, kandarstång, parerstång och pessoa är alla viktiga utrustningsdelar inom hästvärlden som påverkar hästens bett och därmed kommunikationen och styrningen mellan ryttare och häst. I den här texten kommer vi att undersöka dessa utrustningsdelar, inklusive material, användningsområden, överväganden och även nämna varumärket Hansbo Sport.

Bettskydd: Bettskydd är en typ av skydd som används för att täcka och skydda hästens bett. De kan vara tillverkade av olika material, inklusive läder eller neopren. Syftet med bettskydd är att minska risken för skav och irritation i hästens mungipa. De är särskilt användbara när bettet har skarpa kanter eller när hästen har känslig hud.

Bridong: Bridong är en del av hästutrustningen som används i huvudlaget för att styra hästens huvud och nacke. Den är utformad för att passa runt hästens nösa och kan variera i utformning och tryckpunkter. Bridongen är avgörande för att ge signaler och anvisningar till hästen under ridning. Den kan tillverkas av läder eller syntetiska material och finns i olika varianter, inklusive vanlig bridong, kombinerad nosgrimma och andra modeller som erbjuder olika tryckpunkter för ökad effekt och kontroll.

Kandarstång: Kandarstång är en typ av bett som används i dressyrsammanhang, främst inom den högre nivån av dressyr. Den består av två delar som placeras i hästens mun samtidigt. Kandarstången ger ryttaren möjlighet att finjustera och differentiera signalerna till hästen genom att ge separata kommandon till över- och underkäken. Materialen kan variera men är ofta rostfritt stål eller kopparlegeringar för att undvika bettets oxidering och korrosion.

Parerstång: Parerstång är en annan typ av bett som används inom dressyren och har en liknande uppbyggnad som kandarstången. Den används för att ge extra styrning och finjustering av hästens rörelser och svar. Parerstången fungerar genom att ge en högre grad av precision och kontroll genom separata tryckpunkter på hästens mun.

Pessoa: Pessoa är en metod och utrustning som används inom hästträning. Den inkluderar en särskild träns som har en unik uppbyggnad med en "Pessoa"-typ inspänningssystem. Detta system möjliggör att bettet rör sig i hästens mun på ett sätt som efterliknar hästens naturliga beteende och rörelser. Det syftar till att uppmuntra hästen till att söka kontakt och arbeta i en rundare form.

Hansbo Sport: Hansbo Sport är känt för att tillhandahålla högkvalitativa hästprodukter, inklusive utrustning relaterad till bett och träns. Varumärket fokuserar på att erbjuda produkter som är bekväma för hästen och ger effektiv kommunikation mellan häst och ryttare. Deras utbud av bettskydd och träns är utformade med hästens välbefinnande och komfort i åtanke samtidigt som de möjliggör effektiv styrning och kommunikation under ridning.

Sammanfattningsvis är bettskydd, bridong, kandarstång, parerstång och pessoa alla viktiga komponenter inom hästutrustning som påverkar hästens beteende och kommunikation. Valet av rätt utrustning och material är avgörande för att säkerställa hästens välbefinnande, komfort och effektivitet under ridning. Varumärket Hansbo Sport är känt för sina högkvalitativa produkter som möter kraven och behoven hos hästägare och ryttare. Det är viktigt att alltid överväga hästens behov och välja utrustning som är lämplig för hästens aktivitetsnivå och disciplin.

Läs mer

Filter

Pris

125 kr - 400 kr

Varumärke

Visar 1 - 19 av 19 artiklar
Till toppen av sidan
Visar 1 - 19 av 19 artiklar