• Leverans Se leveranstid på varje produkt
  • Öppet köp 30 dagar
  • Frakt 89 kr - 149 kr
  • Fri frakt Vid köp över 2999 kr *Ej skrymmande gods
  • Varumärken Över 200 varumärken i sortimentet

Hästtäcken

Hästtäcken är som kläder för våra fyrbenta vänner och är oerhört viktiga för deras välbefinnande i olika väder och situationer. Låt oss gå igenom olika typer av hästtäcken och vad man bör tänka på när det gäller material och användning.

1. Flugtäcke: Flugtäcken är hästtäcken speciellt designade för att skydda hästar mot irriterande insekter som...

Hästtäcken är som kläder för våra fyrbenta vänner och är oerhört viktiga för deras välbefinnande i olika väder och situationer. Låt oss gå igenom olika typer av hästtäcken och vad man bör tänka på när det gäller material och användning.

1. Flugtäcke: Flugtäcken är hästtäcken speciellt designade för att skydda hästar mot irriterande insekter som flugor och knott. De är tillverkade av lättviktiga och andningsbara material, vanligtvis mesh eller nätliknande tyg. Dessa täcken är en räddning under sommar- och vårmånaderna när flugorna är extra påträngande. De skyddar hästen från bett och ger dem en chans att slappna av.

2. Regntäcke: Regntäcken är vattentäta täcken som används för att hålla hästen torr under regniga dagar. De är tillverkade av material som är vattenavvisande, som polyester eller nylon med vattentäta beläggningar. Regntäcken är oumbärliga under ovädersperioder för att undvika att hästen blir genomblöt och därmed undvika kyla och hälsoproblem.

3. Skrittäcke: Skrittäcken används ofta efter träning eller när hästen ska kylas ner efter intensivt arbete. De är gjorda av absorberande material som hjälper till att suga upp svett och fukt från hästens päls. Det bidrar till att undvika att hästen blir förkyld och ökar återhämtningen.

4. Svettäcke: Svettäcken liknar skrittäcken i syfte, då de också används för att torka hästen efter träning och hjälper till att avlägsna svett. De är tillverkade av material som transporterar fukten bort från hästens kropp och motverkar att hästen blir kall och blöt.

5. Vintertäcke: Vintertäcken är tjockare och isolerade täcken som används för att hålla hästen varm under kalla temperaturer och väderförhållanden. De är tillverkade av material som fleece eller syntetiska isolerande fyllningar. Att välja rätt vintertäcke baserat på hästens behov och vädret är avgörande för hästens komfort och hälsa under vintermånaderna.

När det gäller att välja hästtäcke är det viktigt att överväga hästens aktivitetsnivå, klimatet i området där hästen vistas, och hästens individuella behov. Täckets passform är avgörande för att undvika skav eller obehag. Det är också viktigt att regelbundet inspektera och rengöra hästtäcken för att säkerställa deras funktionalitet och hållbarhet.

Hästtäcken viktiga redskap för hästvård, som inte bara skyddar hästen mot väder och insekter utan också främjar deras välbefinnande och komfort i olika situationer och årstider. Det är viktigt att anpassa valet av hästtäcke efter hästens specifika behov och använda dem på ett ansvarsfullt och omsorgsfullt sätt.

Läs mer

Filter

Pris

25 kr - 1300 kr

Varumärke

Visar 1 - 54 av 54 artiklar
Till toppen av sidan
Visar 1 - 54 av 54 artiklar